Most recent comments
2021 in Books -- a Miscellany
Are, 10 months, 4 weeks
Moldejazz 2018
Camilla, 3 years, 4 months
Romjulen 2018
Camilla, 3 years, 11 months
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 4 years, 11 months
Jogging og blogging
Are, 5 years, 10 months
Liveblogg nyttårsaften 2016
Are, 5 years, 10 months
Kort hår
Tor, 1 year, 11 months
Ravelry
Camilla, 1 year, 5 months
Melody Gardot
Camilla, 3 years, 4 months
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 3 years, 7 months
50 book challenge
Camilla, 11 months
Controls
Register
Archive
+ 2004
+ 2005
+ 2006
+ 2007
+ 2008
+ 2009
+ 2010
+ 2011
+ 2012
+ 2013
+ 2014
+ 2015
+ 2016
+ 2017
+ 2018
+ 2019
+ 2020
+ 2021
+ 2022

Handyman

Ah, jeg føler meg som en skikkelig handyman. Nå har jeg akkurat remontert (satt sammen igjen etter demontering) en bokhylle fra IKEA. Så skal jeg flytte en kommode, sette bokhylla på den ledige plassen, og så fylle den med bøker. I morgen skal kjøpe ny lysrørarmatur til å ha over kjøkkenskapet. Den gamle har tatt kvelden, og pappa mumlet noe om å bytte en dings eller noe, før han dro på ferie. Jeg vet imidlertid at det ikke er noe galt med tenneren, og nå er jeg lei av å skjære brødskiver i mørket, så nå kjøper jeg like godt en ny, og skrur den opp før mamma og pappa kommer hjem.

På et litt mindre handy, men likevel viktig, nivå kan jeg nevne at jeg husket å ta ut søpla i dag. Sist jeg var hjemme alene et par uker glemte jeg det, og da begynte det å dukke opp intelligent liv matsøpla. Jeg var forresten handy da også, for jeg slaktet ned sivilisasjonen i matavfallsboksen uten å svette engang, ved å helle i en sjenerøs klunk rødsprit.

Uansett er poenget at jeg føler meg skikkelig handy. Derfor tenkte jeg at egentlig burde Dagbladets Søndag Søndag intervjue meg, som ukas handyman, men det kommer sikkert ikke til å skje, så jeg gjør det like godt selv. Jeg er jo så handy. Jeg husker ikke eksakt hva de spør om, men jeg gjetter litt, og så går det sikkert bra til slutt.

Hva er ditt beste handyman-øyeblikk?
Det må ha vært da jeg avlivet myten om at det er så vanskelig å kappe hulkil-lister i vinkel. Det var et par som var innom og skulle ha taklister, men de vegret seg litt for å kjøpe hulkil, da de hadde en venn som hadde strevet voldsomt med kappingen. Mens de stod og snakket om hvor vanskelig det var kappet jeg to lister i vinkel, og viste dem at det egentlig er latterlig enkelt, hvis du bare stopper og tenker bittelitt. Ikke det mest avanserte jeg har gjort, men kanskje det jeg har fått best spontan feedback på.

Hva greier du deg ikke uten?
Det er egentlig utrolig viktig for meg å ha riktig verktøy til riktig jobb, så det er litt vanskelig å trekke frem en ting jeg ikke kan være foruten, men hvis jeg må tror jeg kanskje jeg vil nevne min trofaste Olfa-kniv. Du har alltids bruk for å skjære noe, og en slik kniv er alltid skarp og gjør nesten alltid jobben. Nå finnes det dessuten dritkule reserveblader i svart. På lageret pleier jeg å si til de yngre ferievikarene at svart knivblad er ca det samme som svart belte, og at de også kan få slike når de har jobbet der i seks-sju år, hvis de jobber hardt.

Når var sist du var skikkelig handy?
På jobben i dag var det åpenbart at motorsaga sang på siste verset. Med en gang jeg startet den var det et voldsomt gnistregn inni motoren, og det så ikke bra ut. Allikevel tynte jeg den til det siste, ved å sage til det veltet hvit røyk ut fra saga, for på den måten å spare meg selv mest mulig håndsaging. Oh yeah. Jeg kan også nevne at jeg testet en slik ryddesag, en sånn enorm, oransje kantklpper som henger i en sele og går på bensin. I stedet for sen hadden den et trekantblad, og jeg brukte den til å meie ned noe buskas på parkeringsplassen på jobb. Dritmandig. Og den kostet bare 6000 bux, så jeg føler nesten at jeg må ha en sånn.

Nå husker jeg ikke flere spørsmål de pleier å bruke i handymanspalten i dagbladet, men det kan egentlig være det samme, for nå er det på tide å lalle. Jeg vil bare avslutte ned å oppfordre leserne til å fortelle om sine egne handyman-øyeblikk, for å øke kommentaraktiviteten her litt.

-Tor Nordam
Eivind likes this

Comments

Torgar,  18.07.06 08:34

Gikk ikke Søndag Søndag konkurs, eller tenker du på søndagsbilaget i dagbladet?

Bytter du hele klosettet også hvis det er tett?

Tor,  18.07.06 11:18

Et lysrørarmatur består i mitt hode av tre deler

Armatur
Tenner
Lysrør

Hvis jeg har byttet to av tre uten at det funker virker det naturlig å bytte den siste også.

Hva ville du gjort? Plukket frem loddebolten?

Torgar,  18.07.06 14:01

At ditt hode ikke har mer en tre deler på et lysarmatur er ikke min feil.

Jeg liker alltid å røske i ledninger og slikt før jeg bytter ting, skal ikke kjimse av E-verkets blå karameller, selv om prisen er høy fortiden.
Trenger ikke finne frem loddebolten, jeg har loddestasjon og den står alltid framme :-)

Tor,  18.07.06 14:19

Nuvel. Ny armatur er i allefall innkjøpt, så det spørs om det ikke blir litt ledningsrøsking allikevel. Karameller skal jeg imidertid styre unna. Jeg har lært på den harde måten at det ikke holder å slå av bryteren, en gang jeg stod og lente meg på stål-vasken med den ene hånden, og fiklet i lampa med den andre.

Kjellove,  18.07.06 17:03

Mitt beste handjob-øyeblikk?
Eivind likes this

Kristian,  20.07.06 22:30

Det var da gardinstanga mi hadde falt ned og jeg brukte en koffert + söppelbötte + klär + böker til å bygge et tårn som kunne holde gardinstanga oppe. Jeg var veldig stolt, det hörer med til historien at en mer handy kompis i löpet av 3 sekunder hadde avlöst min innovasjon med å stappe skruen uten verktöy inn i skruehullet, noe som holdt i massevis. Forresten synes jeg denne handymen-kultus er en sörgelig rest fra tiden för likestillingen blomstret i dette land.

Tor,  20.07.06 22:44

Foretrekker du det mer kjønnsnøytrale "handyperson"?