Most recent comments
2021 in Books -- a Miscellany
Are, 1 year
Moldejazz 2018
Camilla, 3 years, 6 months
Romjulen 2018
Camilla, 4 years, 1 month
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 5 years, 1 month
Jogging og blogging
Are, 6 years
Liveblogg nyttårsaften 2016
Are, 6 years
Kort hår
Tor, 2 years, 1 month
Ravelry
Camilla, 1 year, 8 months
Melody Gardot
Camilla, 3 years, 6 months
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 3 years, 9 months
50 book challenge
Camilla, 1 month
Controls
Register
Archive
+ 2004
+ 2005
+ 2006
+ 2007
+ 2008
+ 2009
+ 2010
+ 2011
+ 2012
+ 2013
+ 2014
+ 2015
+ 2016
+ 2017
+ 2018
+ 2019
+ 2020
+ 2021
+ 2022

Torbjørn, Torbjørn...

Etter nøye overveining har jeg kommet frem til at det er søndag i dag. Dermed trenger jeg egentlig ikke skrive artikkel, men jeg tenkte jeg skulle gjøre det likevel. Jeg leste nemlig litt på Torbjørns blogg, og som vanlig var det mye å henge seg opp i der. Det er jo slemt å sparke de som ligger nede, men jeg kan egentlig ikke dy meg.

De fleste er vel enige i at det å være høyrevridd er det samme som å støtte opp under ondskap, og driver man med ondskap er det bare to mulige unnskyldninger. Enten er man dum, eller så er man ond, så får hver enkelt selv velge hva man liker best. Tradisjonelt sett har Høyre vært partiet for de onde, og siden de ikke er dumme har de fått med seg at det ikke gikk så bra i valget, og at de kanskje må reformere seg litt. Jeg sakser villt fra Torbjørns forslag til resolusjon for innlevering til Høyres landsmøte:
Høyres politikere skal på vegne av velgerne stille seks spørsmål før vi stemmer for eller mot en sak:


1. Mindre stat

Bidrar forslaget til å redusere offentlige reguleringer, unødvendig styring og til å eliminere overflødige offentlige ordninger?


2. Lavere skatter og avgifter
(Mindre stat II, tor.anm.)

Gir forslaget større handlingsrom for enkeltmennesker, familier og bedrifter, eller bare økte inntekter til det offentlige og mer makt til politikerne?


3. Personlig ansvar
(Mindre stat III, tor.anm.)

Bidrar forslaget til at flere enkeltmennesker og familier kan ta ansvarlige valg, og ta større ansvar for sin egen helse, trygghet, moral og velferd?


4. Enkeltmenneskets frihet
(Mindre stat IV, tor.anm.)

Bidrar forslaget til at enkeltmennesker, familier og bedrifter får velge fritt og uten unødige hindringer og begrensninger fra politiske myndigheter?


5. Sterkere familier og lokalsamfunn
(Mindre stat V, tor.anm.)

Bidrar forslaget til å gi familier og lokalsamfunn mer makt over sin hverdag, eller til å overføre makt til byråkrater og offentlige systemer?


6. Generasjonsregnskapet

Bidrar forslaget til å lesse unødige byrder over på kommende generasjoner, eller til å styrke velferden også på lang sikt?

Det gir meg en warm & fuzzy feeling å vite at Høyres politikere tenker på min frihet når de stemmer. Rett og slett kjempedeilig.

Videre gir Torbjørn en liten introduksjon til et nytt nettsted. Den var ikke så lang, så jeg sakser inn den også.

politisk.no
På nettsiden politisk.no har noen av Norges beste liberalkonservative og liberalistiske skribenter samlet seg. Besøk anbefales. Dette er "the vast right-wing conspiracy" avdeling Norge. Lykke til!


Det verste av alt er at vitsen hans egentlig er litt morsom. Så morsom faktisk, at han like godt gjentok den 9 dager senere. Jeg blir aldri lei av å sakse:

Jeg er med i et hemmelig nettverk. I hvert fall i følge Dagbladet. Vi møtes i skjul, på undergrunnsbula "Jeppes" på Oslos beste vestkant. Sammen pønsker vi ut hvordan vi skal kaste den rød- grønne regjeringen. HAH! They don't know the power of the dark side...

Jeg holdt på å le meg i hjel da jeg så Dagbladet, men forstår nå at alt som ikke behørig meldes fra om til pressen, per definisjon er hemmelig. Dette er "the vast right wing conspiracy" avdeling Norge.


Helt til slutt må jeg bare nevne at Torbjørn nå også kan hjelpe deg å finne deg selv. Lurer du på om du er kommunist? Kanskje bare sosialdemokrat? Eller er du kanskje Øystein Djupedal? Ta testen her. Jammen flaks at den fantastiske redundansen i språket tillater at selv mennesker som ikke kan skrive kan få frem sånn ca hva de mener. Hvis ikke hadde jeg nok endt opp som Øystein Djupedal.

Om noen som ikke kjenner meg leser dette vil jeg gjerne klargjøre et par punkter:

1: Jeg er oppmerksom på at ikke alle som stemmer Høyre er onde. Noen er bare dumme.

2: Jeg er oppmerksom på at det finnes flere partier enn Høyre og Frp man kan stemme på om man er høyrevridd. Ap, Krf og Venstre for eksempel. Hva man er hvis man stemmer på dem sier seg vel selv.

3: Jeg er oppmerksom på at det er frekt å ta ting ut av sammenheng og bare le av de teite delene, men jeg gjør det uansett.

-Tor Nordam

Comments

Camilla,  17.04.06 00:06

Det er ikke snilt å le av de mindre begavede.

Eller Kåre Willoch. Unntaket som bekrefter regelen.

Skybert,  17.04.06 00:15

Bra at du klargjorde litt for de som ikke kjenner deg, asså.

Kjellove,  17.04.06 01:02

Vi som kjenner deg vet at du mente alt i verste mening.

Kristian,  17.04.06 14:22

Venstresiden sitter i større grad med definisjonsmakta enn høyresiden. Det er derfor ikke rart Torbjørn vitser med at han er the dark side.

Tor,  17.04.06 14:59

Det var ikke dark side jeg tenkte på. Den brukte han bare en (1) gang.

Arne,  18.04.06 13:42Hver gang jeg leser overskrivten til artikkelen, så blir jeg like sikker på at det et eller annet sted står Torbjørn Digernes. Alle har vel opplevd å f.eks skumlese over tv-programmet, og registrere et spesielt navn, men ikke huske hvor det kom fra, og deretter saumfare siden for å finne hvor det/hvis det i det hele tatt står. Sånn har jeg det med denne artikkelen, men etter saumfaring så står det ikke Digernes noen steder. Merkelig fenomen.
Category
Miscellaneous
Tags
Høyre
Torbjørn Røe Isaksen
Views
5630
Google hits
2
Last google search
torbjørn digernes
Last edited by
Tor, 27.03.11 20:16