Most recent comments
2021 in Books -- a Miscellany
Are, 10 months, 4 weeks
Moldejazz 2018
Camilla, 3 years, 4 months
Romjulen 2018
Camilla, 3 years, 11 months
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 4 years, 11 months
Jogging og blogging
Are, 5 years, 10 months
Liveblogg nyttårsaften 2016
Are, 5 years, 10 months
Kort hår
Tor, 1 year, 11 months
Ravelry
Camilla, 1 year, 5 months
Melody Gardot
Camilla, 3 years, 4 months
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 3 years, 7 months
50 book challenge
Camilla, 11 months
Controls
Register
Archive
+ 2004
+ 2005
+ 2006
+ 2007
+ 2008
+ 2009
+ 2010
+ 2011
+ 2012
+ 2013
+ 2014
+ 2015
+ 2016
+ 2017
+ 2018
+ 2019
+ 2020
+ 2021
+ 2022

Reiseskildring (oppdatert)

Nå sitter jeg altså ombord på MS Trollfjord, på vei til Molde. Vi har ikke gått ned ennå, men det er sikkert ikke lenge igjen, så jeg tenkte å skrive noen ord. Når vi må gå i båtene blir det antagelig ikke anledning, så det er like greit å få det unna, selv om livbåtene antagelig har like bra internett-tilbud som Hurtigruta.

Dette med internett er noe jeg vil dvele litt ved. Når jeg skal vurdere et sted der jeg må oppholde meg lenge er det først og fremst to ting jeg ser på, etter at jeg har sjekket at det oppfyller primærbehovene. Den første tingen er internett. Det er slående at det er små steder med formodentlig trang økonomi som har de beste tilbudene her. Steder som for eksempel Hamar Bibliotek og Lille i Ålesund tilbyr gratis trådløst nett, og kommer dermed på topp i denne kategorien. Gardermoen og lignende steder kommer noe dårligere ut, da de tilbyr trådløst nett til ågerpris, og aller dårligst ut kommer bussen og flyet og slikt, som ikke tilbyr noen ting. Hurtigruta plasserer seg her noe under Gardermoen, da de har fire pcer med internett man kan benytte for 100 spenn i timen. Ikke noe å skryte av, men de har kanskje satelitt-link og da er det vel forståelig at de vil dele båndbredden sin med Gud og hvermann.

Det andre jeg ser på når jeg skal vurdere et sted er tilgangen til kaffe. Her må det naturligvis skje en avveining mellom pris og kvalitet. Skolen ligger ikke så verst an her, med litt-under-ok kaffe til 7 kroner. Dromedar scorer også høyt, med særs god kaffe, som jeg ikke husker hva koster. Absolutt null er definert av Byhaven, som selger ekstremt stygg kaffe til 33 kroner. Hurtigruta har kantine-kaffe til 20 kroner, med påfyll for 14. Bedre enn ventet, men ikke optimalt. De tilbyr forresten også en kaffe-avtale. For 185 spenn får du en termokopp, og kan drikke så mye kaffe du vil ut året. Sikkert ok om man reiser fra Bergen til Kirkenes, men jeg har ikke tenkt å drikke 9 kopper kaffe i dag, så det ville ikke lønt seg.

Jeg kommer tilbake med mer...

Oppdatering #1


Da har vi seilt et stykke til, og vært innom Kristiansund. Vi er akkurat på vei ut derfra nå faktisk. På vei inn til byen sa mannen på høyttaleren at Kristiansund er en vakker by bygd på fire øyer. Bare bullshit sier jeg, da byen hverken er vakker eller bygd på fire øyer. Vakkerheten kan man kanskje diskutere, men jeg er nokså sikker på at jeg står på trygg grunn når jeg sier at det strengt tatt er tre øyer, bare at den ene nesten er delt i to. Jeg knipset et bilde jeg føler representerer byen på en bra måte under innseilingen.

Nå er vi på vei mot den beryktede Hustavika, og allerede gynger båten mer enn den har gjort så langt, men fortsatt ganske lite. Vil vi overleve turen over? Antagelig ikke, men om vi gjør det kommer jeg tilbake med flere ord og bilder.

Oppdatering #2

Da har vi krysset Hustadvika. Det var litt ubehagelig, noe som får meg til å innse at jeg ikke er den fødte sjømann, og at at jeg ikke skal gjøre dette til en vane. Hvis jeg synes det var ubehagelig med nydelig vær som i dag vil jeg ikke oppleve det i storm.

For øyeblikket sitter vi i en av barene og nyter et glass vin av det røde slaget, og ser på innseilingen til Molde. Jeg burde kanskje lagt opp et bilde, men jeg gidder ikke å løfte den dekadente rompa mi for å ta ett, så det får bli en annen gang.

-Tor Nordam

Comments

Kjellove,  09.04.06 15:53

Hvem sank båten «MS Trollfjord» og drepte Tor m/følge? Delta i Calcuttaguttas påskekrim og vinn en planke.

Hint: Trond Tangen var i nærheten med en jævlig trang motorbåt.

Torgar,  09.04.06 21:40

Jeg tror det var drivhuseffekten, og derfor må vi straffe rike amerikanere, eller dekadente eskimoer