Most recent comments
2021 in Books -- a Miscellany
Are, 10 months, 3 weeks
Moldejazz 2018
Camilla, 3 years, 4 months
Romjulen 2018
Camilla, 3 years, 10 months
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 4 years, 11 months
Jogging og blogging
Are, 5 years, 10 months
Liveblogg nyttårsaften 2016
Are, 5 years, 10 months
Kort hår
Tor, 1 year, 10 months
Ravelry
Camilla, 1 year, 5 months
Melody Gardot
Camilla, 3 years, 4 months
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 3 years, 7 months
50 book challenge
Camilla, 10 months, 4 weeks
Controls
Register
Archive
+ 2004
+ 2005
+ 2006
+ 2007
+ 2008
+ 2009
+ 2010
+ 2011
+ 2012
+ 2013
+ 2014
+ 2015
+ 2016
+ 2017
+ 2018
+ 2019
+ 2020
+ 2021
+ 2022

MSN sensurerer deg

Noen har kanskje fått med seg denne artikkelen på forbruker.no, hvor det påpekes at MSN-nettverket sensurerer bort meldinger som inneholder visse fraser. Man antar umiddelbart at det dreier seg om meldinger med lenker til barneporno, svindel og bedrageri. Det litt merkelige med denne saken er at sensuren rammer forholdsvis uskyldige meldinger.

Prøv for eksempel å skrive en melding til noen og inkluder http://www.mysoftware.com/download.php. "Hei, sjekk ut den nye programvaren min, her: http://www.mysoftware.com/download.php!".

Meldingen kommer aldri frem. Verken du eller mottaker får beskjed om at meldingen ble blokkert. I tillegg blir du aldri gjort generelt oppmerksom på at slik sensur skjer, så vidt jeg kan se. Det morsomme er at meldingen blokkeres på MSN-serverne, slik at det tilsynelatende er irrelevant hvilken klient du bruker (jeg testet dette med Trillian). Hvis du vil ha en usensurert lynmeldingopplevelse bør du med andre ord holde deg til et helt annet nettverk - for eksempel ICQ, Skype eller Jabber.

Jeg synes det er merkelig at MSN tar såpass store sjanser med omdømmet sitt. En lynmeldingklient har en kjernefunksjon - å sende lynmeldinger. Hvis dét svikter spiller det ingen rolle om man med bare ett klikk kan komme over på flybillettbestilling eller "Noen som passer for meg".

Kanskje snakker jeg mer bare for meg selv enn jeg tror - en stor andel av brukerne er nok langt mer opptatt av hvilke smilefjes-pakker som er tilgjengelig enn sensurering av obskure fraser. Så er spørsmålet om Microsoft er interessert i å holde på de brukerne som er opptatt av integritet og troverdighet. Jeg prioriterer andre nett så langt jeg kan nå - hovedproblemet er selvsagt at "alle" er på MSN-nettverket.

Skype og ICQ er de to andre alternativene jeg benytter nå. For den jevne bruker er nok Skype den greieste løsningen (mitt brukernavn der er "arewold"). Ideelt sett burde vi ha Jabber-klienter som er så brukervennlige at mor kan sette i gang, men der tror jeg ikke de er helt enda.

PS: Hvorfor Jabber? Fordi det er et helt åpent prosjekt - hvem som helst kan lese spesifikasjonen til nettverket, sette opp egne servere og bygge egen programvare. Til sammenligning må tredjepartsutviklere til lukkede nett som MSN (som for eksempel GAIM og Trillian) legge ned ekstra arbeid i å forholde seg til en lukket spesifikasjon som Microsoft ikke deler med dem.

PPS: Jeg har opprettet en personlig weblogg på http://arewold.wordpress.com. "Are, hva i alle dager?!?" hører jeg dere rope. Årsakene til at jeg har satt opp en egen er flere. Innholdet er rettet mer mot teknologi, spesielt det jeg skal jobbe med i masteren, lynmeldinger. Språket er engelsk. Det blir flere korte poster som etter min erfaring (jamfør min post om grafikkort) ikke passer inn i Calcuttaguttastilen. En sammenligning av forskjellige forskningsartikler om lynmeldinger, på engelsk, går ikke så godt sammen med heftig diskusjon rundt spretne uttrykk på afrikaans, etter min mening. Ytringer som passer på Calcuttagutta (hungersnød i Darfur, reportasje fra Vindern, filmanmeldelser, reisebrev, ...) vil selvfølgelig bli postet på Calcuttagutta (unntaksvis krysspostet på engelsk på Wordpress), og jeg kommer til å bruke minst like mye tid på å henge her som jeg har gjort.
Med andre ord: Ingen grunn til panikk! :)

Comments

Camilla,  10.10.08 17:14

*host*

Tor,  10.10.08 19:48

*kremt*

Camilla,  11.10.08 15:13

*host*
Are? Vi ser på deg.

Are,  11.10.08 16:26

Hm. Jeg tror det er lurest å fortsette å ligge lavt ;)

Jeg har ikke brukt allverden tid på Wordpress-bloggen: jeg har riktignok produsert noen korte poster, men med unntak av den siste regner jeg dem for å være litt for teknologisentrerte til å appellere til dere.

Det er med andre ord litt lite tid på alle fronter.

Har dere noen spesifikke artikkelønsker fra min kant?

Camilla,  11.10.08 22:29

For min del kunne jeg bare tenke meg å se litt mer generell aktivitet heromkring. Det er kanskje fordi jeg ikke har facebook (og jeg har ikke tenkt å skaffe meg det heller, tenk), men jeg føler meg ganske lite oppdatert.

Men hva som helst av artikler egentlig. Hva driver du med for tiden, for eksempel? Eller spennende nye tekniske dupeditter a la last.fm eller mozy eller flickr eller hva det nå skulle være.

Jeg synes ikke det er helt riktig å avvise at vi er interesserte i teknologisentrerte ting. Jeg har for eksempel en venn her i Edinburgh som jobber med data, og han leser litt norsk (og er engelsk, så hvis du skriver på det språket...), så teknologiartikler vil nok ha lesere.

Det er vanskelig å komme med konkrete artikkelforslag nettopp fordi vi (eller i alle fall jeg) ikke vet hva som finnes der ute. Men det gjør jo gjerne du.

Are,  12.10.08 01:37

Kanskje du kan få med deg statusting og unngå facebook ved å hoppe på noe som er litt mindre fjortis og litt mer indie - nemlig twitter? Min twitter-feed: http://twitter.com/arewold.

Så kan vi lage et felt her på siden som kombinerer RSS-feeden fra alle calcuttaguttas medlemmer sine twitterfeeds - perfect :) Jeg og Anders burde virkelig sørge for å ha litt mer systemutviklingsoverskudd snart...

Jeg skal prøve å ta inn over meg ønsket om artikkel (som er veldig hyggelig å få, forresten) og grave frem litt fritid til å skrive dem i - eller blir litt mer uforsiktig når jeg forfatter bloggposter, sånn at det går fort og gæli, men i alle fall blir noe.

Tor,  12.10.08 13:23

Hmm. Jeg hadde inntrykk av at twitter var vesentlig mer fjortis enn Facebook. Jeg skjønner jeg må begynne å holde meg mer oppdatert på hva som er «in».

Are,  12.10.08 14:21

Hvis man bare ser på statusmeldinger, har Twitter et langt brede bruksområde. Se også den ferske artikkelen.

Camilla,  13.10.08 11:24

Forøvrig, re: den opprinnelige posten. Adium lar deg bruke Jabber, og jeg vil si den er brukervennlig nok til at de fleste mødre ville klare seg fint.

Jørgen,  13.10.08 11:58

Twitter ække indie. Brev er indie.

Tor,  13.10.08 13:08

Brev er indie. Så jævlig indie.

Anders,  13.10.08 14:04

Ha! Brev er ikke indie. Verbal kommunikasjon er indie. Når snakket jeg sist med noen av dere?

Camilla,  13.10.08 16:19

Verbal kommunikasjon er så mainstream at det er til å bli kvalm av. Alle gjør det jo.

Tor,  13.10.08 18:18

Flaskepost. Det blir ikke mer indie enn det. Bortsett fra kanskje røyksignaler.

Kjellove,  13.10.08 19:05

Kroppsspråk er så jævlig indie.

Eivind,  13.10.08 19:37

Jeg skal starte en blogg. Det er ganske indie.

Jørgen,  14.10.08 01:25

Folk. Det er indie, det.

at Twitter i alle fall ikke er indie nå lenger. Men jeg er fortsatt interessert i teknologiske dupeditt-nyvinninger.

Og Are: Jeg håper du forstår at det er du som må ta alt ansvar for at Johannes følte at det var greit at han gikk hen og startet sin egen blogg og etterlot oss som påkjørte pinnsvin på en mørk landevei. Det var du som begynte.
Category
Miscellaneous
Tags
Views
6479
Google hits
1
Last google search
smilefjespakker