Most recent comments
2021 in Books -- a Miscellany
Are, 1 year
Moldejazz 2018
Camilla, 3 years, 6 months
Romjulen 2018
Camilla, 4 years, 1 month
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 5 years, 1 month
Jogging og blogging
Are, 6 years
Liveblogg nyttårsaften 2016
Are, 6 years
Kort hår
Tor, 2 years, 1 month
Ravelry
Camilla, 1 year, 8 months
Melody Gardot
Camilla, 3 years, 6 months
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 3 years, 9 months
50 book challenge
Camilla, 1 month
Controls
Register
Archive
+ 2004
+ 2005
+ 2006
+ 2007
+ 2008
+ 2009
+ 2010
+ 2011
+ 2012
+ 2013
+ 2014
+ 2015
+ 2016
+ 2017
+ 2018
+ 2019
+ 2020
+ 2021
+ 2022

Tid for finger-pointing og søksmål

Jeppz, da er jeg altså på sett og vis ferdig med TOEFL-testen. Jeg kom tidlig, hadde papirene i orden, og gode greier. Etter bare litt klur fant jeg plassen min, og utfyllingen av papirene gikk greit. På Test of Written English skulle jeg skive et essay om hva jeg mente om utsagnet "Teachers should be paid according to how much their students learn." Jeg argumenterte mot, og tror det gikk greit. Så kom vi til lytteprøven.

Poenget er at man hører korte samtaler, typisk to-tre replikker, og så skal man svare på et spørsmål ved å krysse av det alternativet man føler ligger nærmest opptil. Første spørsmål:

Man:
I've been trying to get out of the dormitory for ages, but I can't find a small appartment. I can only find big ones, and who wants to pay for all the extra space?

Woman:
Well, in that case, have you considerd getting a roommate?

Spørsmål:
What does the man mean?

A: He didn't sleep well last night
B: He likes to get up early
C: He does not like to get up early
D: He couldn't sleep because of construction workers next door

Her fikk jeg en smule panikk. Det stor jo at vi skulle svare på spørsmålene ut fra det som ble sagt eller implisert, men dette var da makan til drøye implikasjoner. Det kunne jo kanskje hende han ikke sov godt i natt fordi han bor i en sovesal? Jeg la imidlertid merke til at det skjedde ting, og det viste seg at nesten halvparten rakte opp hånden for å si fra at spørsmålene hadde veldig lite med kasetten å gjøre. Etter å ha hørt et par spørsmål til ble det klart at vi hadde feil kassett.

Tingen med TOEFL er at folkene som arrangerer testen ikke har noe med noe å gjøre. De får en kasse fra Princeton, med test-hefter, kassetter, svar-kort og det som er. Etter avholdt test sender de alt tilbake til Princeton, og har ingen ting med bedømmingen å gjøre. Dermed kunne ikke damen som overså testen i dag gjøre noen ting, annet enn å sende med et brev til Princeton når hun sendte inn testene våre. Etter litt diskusjon, der særlig en fyr gjentok "Dette er jo ikke vårt problem" flere ganger, som jeg ikke synes var så veldig konstruktivt, ble vi enige om å gjennomføre de delen av testen som ikke krevde lydbånd, og så se hva som skjer.

Mens vi tok resten av testen tenkte arrangørdamen, og kom frem til at hun skulle foreslå til ETS (de som er ansvarlige) at vi alle burde få full pott på lytteprøven. De fleste var naturligvis enig i at dette var det beste, men jeg mener det er et helt bananas forslag, fordi det kan gjøre ting med kredibiliteten til TOEFL om de bare deler ut masse poeng hver gang de gjør en feil. Jeg innser imidlertid at en annen løsning kan bli vanskelig, av flere grunner.

Som Johannes var inne på tar alt ekstremt lang tid med denne testen. Jeg har ikke tid til å vente to måneder på ny test, og så en måned på resultatet, og det har antagelig ikke de andre heller. Så om det skal arrangeres ny test må det skje kjapt. Da har man problemet med å finne en dag som passer 44 mennesker som kanskje ikke er så innstilt på å være fleksible. Dette er rett og slett en spennende problemstilling, og jeg ser frem til å høre hva løsningen blir. Det får vi antagelig vite på tirsdag, litt utpå ettermiddagen. Folkene på ETS skal nemlig ha sagt "Don't hesitate to call if there's a problem", men de har bare åpent mandag til fredag åtte til fire New York-tid, og ikke nå på mandag, for det er en eller annen fridag i USA.

Dagens moral er at man bør melde seg opp i god tid, ta sikte på en tidlig test, og gjerne ta IELTS i stedet. Camilla registrerte seg til testen etter at jeg hadde gjort det, men hadde allikevel resulatene klare for to uker siden. Jeg burde visst at amerikanerne ikke har peiling på hva de driver med.

-Tor Nordam
Camilla likes this

Comments

Camilla,  15.01.06 13:14

Dumme amerikanere.
Category
Today's exploits
Tags
TOEFL
engelsk språktest
rot
Views
4611
Google hits
7
Last google search
hvor lang tid tar det å se resultater fra toefl