Most recent comments
2021 in Books -- a Miscellany
Are, 1 year
Moldejazz 2018
Camilla, 3 years, 6 months
Romjulen 2018
Camilla, 4 years
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 5 years
Jogging og blogging
Are, 6 years
Liveblogg nyttårsaften 2016
Are, 6 years
Kort hår
Tor, 2 years
Ravelry
Camilla, 1 year, 7 months
Melody Gardot
Camilla, 3 years, 6 months
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 3 years, 9 months
50 book challenge
Camilla, 4 weeks, 1 day
Controls
Register
Archive
+ 2004
+ 2005
+ 2006
+ 2007
+ 2008
+ 2009
+ 2010
+ 2011
+ 2012
+ 2013
+ 2014
+ 2015
+ 2016
+ 2017
+ 2018
+ 2019
+ 2020
+ 2021
+ 2022

Et nyttårsforsett

Jeg skrev i nyttårsartikkelen min at jeg skulle forsøke å være på skolen klokken 8 hver dag. Da jeg fikk se timeplanen min fikk jeg blandede følelser. Forelesning 8.15 fire dager i uken ville jo helt klart være en motiverende faktor når det gjelder å dukke opp tidlig, men på den andre siden er det kan man prinsippielt sett ikke like "nattforelesninger".

Uansett føler jeg at det har gått ganske bra så langt. Vi ser naturligvis bort fra mandag, for da skulle jeg på et møte klokken fem, og da var det liksom ikke vits i å komme før halv fem. Men i går og i dag har jeg kommet på skolen til 8. I går visste jeg at jeg skulle være i K24, og antok at det var i Kjelhuset. Jeg gikk inn, og så bare en person jeg hadde sett før, som er rart, siden jeg har en viss ide om hvem de andre fysikerne egentlig er. Jeg spurte henne om dette var klassisk mekanikk, og det trodde hun at det var.

Vi satte oss ned, og foreleseren, som ikke var den jeg hadde forventet, sa vi skulle sette oss i grupper og snakke om hva vi følte vi hadde lyst til å få ut av dette kurset. Oisann, tenkte jeg. Det pleier nemlig å være mye formalisme og lite føling på høyere fysikkurs. Vi spurte de andre på gruppen, som sa det var et eller annet pedagogikkrelatertgreier. Vi fant etterhvert ut hvor vi egentlig skulle være, og kom et kvarter for sent til en intim og gjennomsiktig forelesning i et lite, overfylt grupperom, til tross for at jeg egentlig var tidsnok ute. Det var i går.

I dag kom jeg enda litt tidligere, så i dag rakk jeg å lage meg en kopp kaffe før jeg tasset bort på en forelesning som er helt herlig plassert i samme gang som lesesalen min. Jeg kom 8.15 presis, og fant Svein og en til i et ellers ganske tomt rom. Vi ventet bittelitt, så gikk vi til kontoret til foreleseren og banket på. Det var ingen som svarte, men jeg syntes jeg hørte forkjølelseslyder der inne. Mens vi stod der kom Støvneng, som foreslo at han vi så etter kanskje holdt forelesning, og vi sa at det var akkurat det han ikke gjorde. Så kikket Støvneng på hjemmesiden for faget, og kunne fortelle at den var sist oppdatert i går, og at forelesningen var flyttet til i morgen, samme tid. Grunnen er at dette er et fjerdeklassefag, og alle normale fjerdeklassinger har "Eksperter" i "Team" på onsdag, så den var litt teit plassert.

Her må jeg forresten komme med litt hets basert på fordommer. Når man hører navnet Eksperter i Team antar man gjerne at det dreier seg om en gruppe høyt utdannede mennesker som har god greie på hvert sitt felt, som skal jobbe sammen for å oppnå noe som er bedre enn de kunne gjort hver for seg. Slik fungerer det imidlertid ikke. Man kan nemlig ikke gjøre noe som ikke alle på gruppen forstår og har kontroll på. Dermed kan ingen av ekspertene benytte seg av sin ekspertise, og man får en gruppe som er like svak som alle medlemmenes svakheter til sammen. Det er formodentlig dette som har inspirert vittige tunger til å kalle opplegget "Idioter i Stim".

Første eller andre året mitt i Trondheim hadde forresten Eksperter i Team en plakatkampanje (jeg lurer på om det var frivillig det året (akk, alt var mye bedre før)) der de blant annet hadde bilde av en overmoden banan, og det fengende slagordet "Learn to know your dick". Man må bare anta en gruppe eksperter hadde tenkt det opp i team.

For å oppsummere har jeg altså ikke hatt helt suksess med nyttårsforsettet mitt så langt, men jeg regner med det går seg til etterhvert. Ny sjanse i morgen, da har jeg jo til og med to forelesninger klokka 8.15, etter at den som skulle være i dag ble flyttet, og det er jo veldig økonomisk og slikt. Det gir meg jo muligheten til å droppe to forelesninger på en gang om jeg skulle føle for det.

Integral 'n shit

-Tor Nordam

Comments

Torgar,  24.01.06 13:06

Skal du få en god eight o'clock statistikk, må vi omdefinere det til: Klokka 8 er når Tor kommer på skolen.

Ha, den trengte du!!

Jørgen,  11.01.11 13:04

Hvordan gikk dette, egentlig?
Tor,  11.01.11 13:06

Men jeg kjører det samme i år, modifisert til "Før halv ni", og i år tenkte jeg å føre statistikk.

Jørgen,  11.01.11 13:08

Hehe. Tenker jeg spør igjen om fem år, når du har modifisert det til «Før 10:15».