Most recent comments
2021 in Books -- a Miscellany
Are, 1 year
Moldejazz 2018
Camilla, 3 years, 6 months
Romjulen 2018
Camilla, 4 years
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 5 years
Jogging og blogging
Are, 6 years
Liveblogg nyttårsaften 2016
Are, 6 years
Kort hår
Tor, 2 years
Ravelry
Camilla, 1 year, 7 months
Melody Gardot
Camilla, 3 years, 6 months
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 3 years, 9 months
50 book challenge
Camilla, 4 weeks, 1 day
Controls
Register
Archive
+ 2004
+ 2005
+ 2006
+ 2007
+ 2008
+ 2009
+ 2010
+ 2011
+ 2012
+ 2013
+ 2014
+ 2015
+ 2016
+ 2017
+ 2018
+ 2019
+ 2020
+ 2021
+ 2022

Breaking nooz! Full ungdom fyllekjører med tråkkemaskin i fylla!

Under nyttårsfeiringen i går fant to ungdommer ut at de hadde lyst til å kjøre seg en tur med kommunens tråkkemaskin i Moldemarka. Og som sagt så gjort.

Dagens ungdom lærer tidlig å tjuvkoble med brutal effektivitet

Calcuttaguttas feltmedarbeidere fulgte sporet etter tråkkemaskinen, for å kunne bringe deg nyhetene før Romsdals Budstikke. Vi fulgte sporet fra parkeringsplassen på toppen av Jensgurilia, der tråkkemaskinen står parkert til vanlig. Den pleier å stå i et stort telt, med en åpen vegg, og en lampe som lyser opp tråkkemaskinen, for å være sikker på at den skal se fristende ut. Eller for å unngå at det iser på vinduene. Vi fulgte sporet langs Øverlandsvannet, der maskinen hadde blitt brukt til å mose en slik liten bom som skal hindre bilkjøring i løypene, oppover i retning Moldevannet et stykke, før den svingte av bortover lysløypa. Her tok vi en snarvei tvers over til stien opp mot Skihytta, da vi hadde informasjon som tilsa at maskinen endte ferden der. Det skulle senere vise seg at vi gikk glipp av en stor del av kjøreturen på denne måten.

Oppover til Skihytta kjøres det vanligvis ikke opp løype, men det var altså gjort nå, og det var lett å se at det ikke var profesjonelle løypekjørere som satt bak spakene. Etter en forholdsvis lang spasertur fant vi maskinen stående lett synlig oppi bakkene overfor Skihytta, nesten halvveis opp til Audunstjønnan. Det var flust med skispor, og tilogmed et scooterspor her. Calcuttaguttas medarbeidere fant frem kameraet, og dokumenterte åstedet.

Tråkkemaskinen har tydeligvis vært brukt som festlokale, men merkelig nok lå flasken igjen, selv om den var halvfull.


Er det blod? Er det saft? Er det noe helt annet?


Calcuttaguttas åstedsgransker gjenkjenner lukten av organosulfater,
og konkluderer med at det er hydraulikkolje


Maskinen er parkert helvetes langt opp på fjellet. Skihytta kan sees rett bak Calcuttaguttas feltmedarbeider.


Løypeprepareredingsen bakerst på maskinen har det tydelig ikke helt bra med seg selv. Vestnes i bakgrunnen.


Maskinen har knust siderute, knust frontrute, mishandlet vindusvisker og mye rask hengende rundtomkring.

Da jeg begynte å skrive denne artikkelen sjekket jeg på impuls om lokalavisen hadde noe på nett om dette, og det hadde de jammen. Det kan du lese her. I følge denne artikkelen har tråkkemaskinen kjørt langt lengre enn vi trodde, da den faktisk har vært innom Tusten, knust en bom og kjørt rundt i løypenen, ødelagt enda en bom på Vegstasjonen i Årødalen, og kjørt derfra til Varden (som er fordømt langt) og ødelagt benker og trær langs løypa. Herfra kjørte de til Skihytta, og ble innhentet av politiet på snøscooter der vi så maskinen, som forklarer hvorfor de ikke tok med seg spriten og hvorfor de satte igjen maskinen så langt oppe på fjellet. Det virket jo ikke naturlig at fulle ungdommer skulle ha lyst til å gå flere kilometer ned fra fjellet i delvis dyp snø.

Jeg har vanskelig for å se hvor vi kan ha mistet sporet, men så vidt vi kunne se hadde ikke maskinen vært i nærheten av Tusten, så enten har vi sett feil, eller så har det vært to separate tråkkemaskinheisaturer i helgen, og Budstikka har tatt feil. I artikkelen står det for eksempel

Bak Skiheisa var det slutt på "moroa".

men maskinen var på ingen måte parkert bak skiheisen, med mindre du har et meget liberalt syn på preposisjonsbruk. Det er sikkert tre fjell og minst en halv mil mellom skiheisen og der vi fant maskinen.

Når det gjelder turen innom Varden virker det sannsynlig at det har skjedd der vi tok en snarvei fra lysløypa og over til stien opp til Skihytta. Der har maskinen antagelig kjørt ned på Vardeveien, opp til Varden, ned igjen og opp stien. Men egentlig virker ikke dette helt sannsynlig heller, da det ville vært mer rasjonelt, og antagelig morsommere, å kjøre rett over fjellet fra Varden til Skihytta. Skjønt det er en og annen bratt knaus man må klatre den veien, så det er mulig det ikke lot seg gjøre.

I følge Budstikka har arresterte politiet to personer, født i 1984 og 1986, og tok dem til politistasjonen, der de satt varetektsfengslet i påvente av avhør utpå dagen i dag. Begge personene er kjenninger av politiet. Calcuttagutta mener at om du er en kjenning av politiet i en alder av 19 år, eller for den saks skyld i noen alder, har du gjort noen mislykkede karrierevalg.

Uansett, Calcuttagutta har nok en gang lagt fakta på bordet flere timer før andre medier, om man ser bort fra Budstikka på nett.

Bildene er tatt av Eivind, Jørgen og Tor.

-Tor Nordam
Camilla likes this

Comments

Are,  02.01.06 00:43

Fankern også, dette er kjipt. Jeg som har løse planer om å gå på ski i morgen eller overimorgen. Grrr. Forslag til straff: Samfunnstjeneste hvor manuell opptråkking av løyper står på programmet.

Anders K.,  02.01.06 02:13

Er skiutstyr-hærverk en landsomfattende farsott? I løpet av jula har alle kjente skiing resorts, som jeg ikke husker navnet på, men som ligger nedover Gudbrandsdalen, fått ødelagt omtrent alt de har av dyrt hi-tech-utstyr, så som skiheiskommandobroer og lignende. Ett sted hadde en mengde ungdommer deltatt i masseslagsmål tre døgn på rad (!) og most hele skibakken.

Vel vel, helt greit for meg, egentlig.

Skybert,  02.01.06 12:01

Skulle virklig ønske jeg kom på rappe tråkkemaskinen først. De må virklig hatt det artig.

Anders,  02.01.06 14:07

Tor nå har du satt en ny standard. Du må skaffe deg en politiscanner og være klar til å slå budstikka i alle krimsaker.

Camilla,  02.01.06 15:53

Dette underbygger min mistanke om at vi har gått glipp av noe.
Og min mistanke om at Bustikkas journalistikk ikke er noe å skryte av.
Det er bra vi har dere.

Jørgen,  03.01.06 17:43

Tja. Jeg vet nå ikke helt jeg, da. Måten vi fikk vite det på var at jeg fikk høre det av bestefar og onkel som hadde vært oppe på fjellet og sett det, i likhet med tusenvis av andre som også hadde bestemt seg for å ta en fjelltur på årets første dag. Så grensesprengende og dyptgravende journalistikk er det vel ikke.

Tor,  03.01.06 20:42

Jo! Breaking Newz, bare at i motsetning til CNN har vi mer å melde enn at det ikke er noe å melde.