Most recent comments
2021 in Books -- a Miscellany
Are, 1 year
Moldejazz 2018
Camilla, 3 years, 6 months
Romjulen 2018
Camilla, 4 years
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 5 years
Jogging og blogging
Are, 6 years
Liveblogg nyttårsaften 2016
Are, 6 years
Kort hår
Tor, 2 years
Ravelry
Camilla, 1 year, 7 months
Melody Gardot
Camilla, 3 years, 6 months
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 3 years, 9 months
50 book challenge
Camilla, 3 weeks, 5 days
Controls
Register
Archive
+ 2004
+ 2005
+ 2006
+ 2007
+ 2008
+ 2009
+ 2010
+ 2011
+ 2012
+ 2013
+ 2014
+ 2015
+ 2016
+ 2017
+ 2018
+ 2019
+ 2020
+ 2021
+ 2022

Apple Wireless Mouse, v.2

Jeg har nå fått tak i, og installert, en Apple Wireless Mouse. Det tok meg ca 7 sekunder å skjønne at den er fullstendig ubrukelig. Den er frekk og sleek og alt det der, og den bruker blåtann, så du slipper å ha en kjepp stikkende ut av USB-porten. Den er også lett å sette opp, som alt annet på Mac, bortsett fra det som er vanskelig. Jeg åpnet Opera, og lente meg fornøyd tilbake med et lurt blikk mot den forhatte trackpaden som har forpestet hele livet mitt som Mac-bruker, og skulle se over dagens nyheter. Jeg skjønte umiddelbart at jeg hadde gjort en tabbe.

Av gammel vane lot jeg langfingeren skli bakover langs fronten på musen, akkurat som jeg ville gjort på min trofaste Logitech, men ingenting skjedde. Panikken tok meg, og hjernebarken prøvde febrilsk å sette inn refleksen jeg har lagt meg til når jeg har brukt trackpaden, som er å scrolle med to fingre, men kunne ikke finne noen måte å gjøre dette på. Slukøret måtte jeg ty til å flytte pekeren ut til siden, ta tak i scroll-baren, og flytte den manuelt. Helt jævlig. Og som om ikke det er nok er faen meg dingsen ustødig og hakkete også, selv på underlag jeg vil anta er bra for den optiske dingsen å lese.

Så hva er grunnen til at Apple lager denne saken med bare en knapp og ingen scrolling? Det kan i allefall ikke være fordi de er for dumme til å lage en slik sak. De skryter jo side opp og side ned av Apple Mighty Mouse, som kommer med trykksensorer i alle retninger, og som dermed kan konfigureres til å ha opptil fire knapper, til tross for at den bare ser ut som den har en diger knapp. Altså akkurat samme konseptet som Apple Wireless Mouse, der dekselet er knappen, bare at Mighty Mouse antageligvis duger. Den har dessuten en "revolusjonerende" scroll-dings som lar deg scrolle alle retninger. Jeg tror det er samme pinnen som stakk opp fra tastaturet på steingamle laptoper Apple har montert på Mighty Mouse og bestemt at den er revolusjonerende.

Så hvorfor kjøpte ikke Tor en Mighty Mouse? Av den enkel grunn av den bruker en fuckings ledning. Her snakker vi om et "revolusjonerende" teknologisk vidunder, og så bruker det LEDNING!!! Hva i helvete? Jeg tenkte dessuten at siden Apple tydeligvis er klar over at en knapp er teit, og at ingen vil ha det, og at kanskje to knapper ikke var forvirrende allikevel (i allefall ikke sammenlignet med å trykke ctrl når du vil høyreklikke), regnet jeg med at også den trådløse, tøffe musen med blåtann også ville være utstyrt med to knapper og scroll-funksjon, og derfor sjekket jeg ikke dette nærmere. Den så jo dessuten så frekk ut, og alle vet at folk som kjøper Mac hiver tusenlapper ut vinduet for å ta seg bra ut på kaffebar.

Planen min nå tror jeg er å selge musen på eBay til en garvet Mac-bruker som synes to knapper er for Windows-pansies, for deretter å kjøpe meg noe skikkelig fra Logitech, og lakke den i mathcende hvitt. Og hvorfor kan jeg ikke bare kjøpe en trådløs mus med to knapper fra Apple? Jo, det er fordi de ikke lager en. Når du kjøper mus fra Apple kan du velge mellom trådløs, eller flere knapper og scrolling. Ikke noe jatakk, begge deler her i gården. Det er forkastelig, er det. Her er forøvrig er bilde av herligheten, i tilfelle noen vil kjøpe den og bruke den som brevvekt.

-Tor Nordam

Versions:

Version 1

Tor, 29.09.05 22:53

Version 2

Tor, 14.02.11 22:52