Most recent comments
2021 in Books -- a Miscellany
Are, 10 months, 3 weeks
Moldejazz 2018
Camilla, 3 years, 4 months
Romjulen 2018
Camilla, 3 years, 10 months
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 4 years, 11 months
Jogging og blogging
Are, 5 years, 10 months
Liveblogg nyttårsaften 2016
Are, 5 years, 10 months
Kort hår
Tor, 1 year, 10 months
Ravelry
Camilla, 1 year, 5 months
Melody Gardot
Camilla, 3 years, 4 months
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 3 years, 7 months
50 book challenge
Camilla, 10 months, 4 weeks
Controls
Register
Archive
+ 2004
+ 2005
+ 2006
+ 2007
+ 2008
+ 2009
+ 2010
+ 2011
+ 2012
+ 2013
+ 2014
+ 2015
+ 2016
+ 2017
+ 2018
+ 2019
+ 2020
+ 2021
+ 2022

Valg på Vindern

VINDERN (Gutta fra Calcutta): Tirsdagskvelden etter valget laget Gutta fra Calcutta en liten stemningsrapport fra kollektivet på Vindern. Hva synes gutta om valgutfallet?

Valgvake på Vindern

Calcuttagutta: Jaha, Johannes - da ble det altså rødgrønn valgseier!!
Johs: Jepp - det blir spennende å se fortsettelsen! De rødgrønne må innfri og gi Orkla-Hagen en tupp i bakenden!
Calcuttagutta: Hva med Carl I. Hagen og Frps store fremgang?

Johs trekker ned øyenbrynene.

Johs: Det er jo et skår i gleden. Faktisk et minst 10% for stort skår. Og så var det jo synd med RV, da.
Calcuttagutta: Ble balansen i regjeringsalternativet som du hadde ønsket deg, med et så stort Arbeiderparti og et relativt svakt valg for Sp og SV?
Johs: Arbeiderpartiet er nok litt stort. Jeg skulle gjerne sett at SV og Sp hadde en litt sterkere posisjon.
Calcuttagutta: Nå hører vi jo så mye om denne renta, og hvordan sju av ti økonomer tror den vil stige raskere nå med en rødgrønn regjering - hva mener du?
Johs: Hehe. Renta styrer seg selv, tror jeg. Folk bekymrer seg unødig mye; at vi får en rødgrønn regjering vil ha mindre å si for renta enn hva folk tror.
Calcuttagutta: Vi testet en helt ny teknologi her på Vindern på valgkvelden - nett-TV. Din kommentar til den erfaringen?
Johs: Det så veldig stygt ut en stund - bokstavelig talt. Greit at det er litt uklart bilde, men når man ikke kan lese hvor mange mandater partiene får forsvinner jo litt av poenget med å se TV-dekning av valgvaken. Scones og kaffe kombinert med utsikt til kakao reddet heldigvis humøret, og valgresultatet gjorde selvfølgelig også sitt!

Idet vi reiser oss fra bordet, smiler Johs bredt og føyer til: "Og MFK gruset jo AaFK så til de grader i kveld - enda en positiv TV-opplevelse, og det endatil på nett-TV i høy kvalitet!"

Fornøyd fotballinteressert og samfunnsengasjert student

Etter å ha pratet med samfunnsgeografen i huset, har tiden kommet for å konsultere vår egen MMO (massively multiplayer online [games], red. anm.)-ekspert, Eivind, som naturlig nok befinner seg foran datamaskinen.

Wow!!

Calcuttagutta: Hva synes du om valgutfallet, Eivind?
Eivind: Neei, det er egentlig det samme for meg.
Calcuttagutta: Nett-TV på valgvake - gjør det jobben?
Eivind: Nei. Det tar båndbredde fra WoW (World of Warcraft, red.anm.).
Calcuttagutta: La oss gå over til et tema som engasjerer mer - Ålesund fikk grundig juling av Molde FK i dag. Det sies at det var på tide med en seier som illustrerte kvalitetsforskjellen mellom de to lagene. Hva er din kommentar?
Eivind: Hehe. Sjekk ut mfkweb.org!

Vi smyger oss frem i en jungel av kabler; som vanlig bærer stuegulvet preg av kollektivets store interesse for elektronisk basert underholdning. Snart stiger vi over dørterskelen til Anders' rom.

Anders finner enda et bevis på sin 70%-teori

Calcuttagutta: Da ble det rødgrønt flertall - hva mener du om det?
Anders: Det er min feil, alt sammen!!
Calcuttagutta: Jaha?
Anders: Ingen kommentar...
Calcuttagutta: Over til noe annet. Frp hadde stor fremgang ved dette valget. Er dette en ønskelig utvikling i norsk politikk?
Anders: Jeg sier det jeg alltid har sagt; 70% av folket er jo idioter! Det er rart det ikke er verre enn det er - Frp har helt klart potensiale.
Calcuttagutta: Noe sier meg at Carl I. Hagen ikke blir mindre snurt etter å ha lest dine kommentarer på calcuttagutta.com. Over til et mindre kontroversielt tema, vi fikk se nett-TV i aksjon på valgnatta, svarte det til dine forventninger?
Anders: Det var jaggu bra vi ikke inviterte gjester, for å si det slik. Og til neste valg er det kanskje like greit om vi legger en kabel rett ned til Majorstua.
Calcuttagutta: Fornøyd med resultatet i kampen mellom Ålesund - MFK? Positivt overrasket?
Anders: Jeg gjør laget en tjeneste ved å alltid ha dårlig trua. Dersom jeg faktisk tror de vinner taper de garantert. Dæven, det er mange gærninger på nettet!

Vi trekker oss unna, mens Anders kikker på filmsnutter hvor DJs danser og synger med truse og sokker på hodet.

Dette var alt fra Vindern for denne gang. Hvordan var din valgvake, kjære leser?

Comments

Eivind,  14.09.05 21:18

Trivelig gjeng! Så ut som en ålreit aften. :D

Anders: Kunne du ha sendt meg en av de filmsnuttene?

Anders G.,  14.09.05 21:27

Den omtalte personen med truse og sokker på hodet legger til overmåte ut filmene sine selv.
Flere finner du her
Dessverre var ikke han her norsk, men det får så være.

Tor,  15.09.05 14:01

Min valgvake var preget av at jeg hadde en vekkerklokke stilt pè klokka tre metaforisk hengende over hodet. Jeg avsluttet dermed kvelden fòr resultatet var skrèsikkert, og mètten nòye meg med Dagbladet dagen etter, fordi Vàrnes av en eller annnen merkelig grunn ikke selger Aftenposten pè utland. Men Dagbladet hadde rimelig greit valgstoff pè sidene 2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15,16,17,18,19,20,21,22,23,24,25, eller 2-25 som jeg kanskje ville sagt.

Camilla,  21.09.05 13:01

Valgvaken var omtrent som Tor beskriver, med det unntak at jeg ikke helt har selvdisiplin nok til å legge meg til å sove klokken åtte når det er valg. Det gikk bra.
Jeg er ikke helt fornøyd med resultatet. Italienerne drev hele tiden og gratulerte oss med den fine nye røde regjeringen vår, men jeg var aldri like entusiastisk og følte at det var min plikt å påpeke at valget også hadde ført Frp til uhørt posisjon og at SV, som jo er det fornuftige partiet i denne nye konstellasjonen, var forholdsvis svekket. Men det er jo bra med regjeringsskifte.
Category
Miscellaneous
Tags
Views
5892