Most recent comments
2021 in Books -- a Miscellany
Are, 10 months, 4 weeks
Moldejazz 2018
Camilla, 3 years, 4 months
Romjulen 2018
Camilla, 3 years, 11 months
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 4 years, 11 months
Jogging og blogging
Are, 5 years, 10 months
Liveblogg nyttårsaften 2016
Are, 5 years, 10 months
Kort hår
Tor, 1 year, 11 months
Ravelry
Camilla, 1 year, 5 months
Melody Gardot
Camilla, 3 years, 4 months
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 3 years, 7 months
50 book challenge
Camilla, 11 months
Ten years ago
Elektronikk
Tor
Controls
Register
Archive
+ 2004
+ 2005
+ 2006
+ 2007
+ 2008
+ 2009
+ 2010
+ 2011
+ 2012
+ 2013
+ 2014
+ 2015
+ 2016
+ 2017
+ 2018
+ 2019
+ 2020
+ 2021
+ 2022

Flytting, andre akt

Da er jeg jammen kommet meg tilbake til Trønderhovedstaden etter en utmerket sommer. Jeg vil si at innflyttingen gikk en del greiere enn utflyttingen. Det kommer naturligvis av at vi flyttet inn i en stort sett møblert leilighet, og at jeg hadde de tre visdomsordene fra sist flytting friskt i minne. Denne flyttingen er naturligvis grunnen til at det ikke ble noen spalte fra meg på lørdag. Sånn er livet.

Vi kjørte oppover på lørdag, mor, far og jeg, i en imponerende overfylt bil, med seng på taket og tilhenger full av skrot. Da vi begynte å pakke ut og organisere ble det kjapt klart at jeg hadde tatt med en del ting som ikke trengte å være med. For eksempel en kasse med papirsøppel som vi tok med til Molde fordi det ikke var plass i dunken vår i Trondheim. Teit. Jeg forsvarer meg imdlertid med at det ikke er lett for en realist å se forskjell på historienotater (som jeg trodde det var) og papirsøppel.

På søndag tok vi turen til Orkanger for å hente mer stasj, og så hadde vi et ekte kaffeselskap på verandaen, før jeg sendte mor og far hjemover med ikke mindre enn fullt bagasjerom med ting i retur. Senere ble vi også klar over at jeg på mystisk vis hadde unnlatt å få med en del viktige og uviktige ting. Det rareste er kanskje at lokket til tekannen og lokket til kaffekjelen mangler. Ganske sært, for man skulle jo tro at begge disse tingene var pakket sammen med hovedenheten. Fjernkontrollen til TVen mangler også, til tross for at jeg er skråsikker på at jeg la den i bilen. Merkelig, merkelig.

Basert på mine flytteopplevelser har jeg nå utarbeidet en del konkrete råd for folk som skal ut på flyttefot.

Det første rådet er å skaffe en bil som er stor nok til de store tingene, det vil si møbler og slikt. Dessuten er det alltid mer hendig å håndtere ting som er flatpakket, i tillegg til at ting som lar seg flatpakke ofte er av så shitty kvalitet at de bør flatpakkes om de skal overleve turen. Det er viktig.

Neste råd er å beholde eskene til dyre og skjøre ting. Jeg er for eksempel veldig glad for at jeg har tatt vare på esken til flatskjermen min. En kjekk liten papp-sak med to sånne isopordingser som holder skjermen i et grep som motstår det meste.

Råd nummer tre er å putte klær i sekker og slenge dem på tilhengeren. Klær tåler både risting og litt fuktighet, så det er ikke noe problem. Du bør selvfølgelig ha presenning på hengeren, men det er allikevel greit å tenke litt på hva man legger der.

Til slutt skal du huske å skaffe nok esker. Esker er din venn. Det alleraller beste er om du skaffer det hundrevis av identiske, kraftige pappesker. Slike som det kommer halvflasker med Bostik fugeskum i er fine. De er ikke for store, og det er viktig. Store esker blir fort skrekkelig tunge når de fylles med bøker. Men eskene må naturligvis ikke være så små at man ikke for plass til de største bøkene i dem.

Når du så har skaffet alle disse eskene skal du putte absolutt alt i esker. Løse ting er uting. Pose er for loosahs. (Et rim Jå9 ville vært stolt av). Husk å merke eskene. Når du så har puttet alt i disse eskene er det bare å stable det inn i bilen. Stablingen går lekende lett fordi eskene er identiske, og fordi du husket på å kjøpe deg en bil som kan legge ned seter og denslags, og som har et bagasjerom med en bredde som er et helt antall esker.

Eller aller helst bør du leie inn et flyttebyrå, eventuelt bli boende hos mor og/eller far og/eller verge.

In other news har jeg vært en snartur innom skolen, og kikket litt på den nye lesesalen, som så snasen ut, bortsett fra at det satt en fyr som var så kjip og stille at han må ha vært sivilingeniør.

-Tor Nordam

Comments

B,  29.08.05 23:34

Forøvrig er det ikke så stor forskjell på historienotater og søppel.
Spørs hvilken del av historien som er notert på de og hvilken fraksjon du tilhører.

Arne,  30.08.05 13:53

Tenk om han kjipe fyren mot all formodning leser www.calguttagutta.com, og øyeblikkelig skjønner at det er han som er den kjipe og stille sivilingeniøren. Da blir han sikkert lei seg.

Da må du gå inn til ham på lesesalen og si: Rett i ryggen din stille kjiping, og du skal passe deg for meg, for jeg har stor makt i media!

Da lar han deg enten være i fred, og ser opp til deg i stillhet, eller så blir han sterkere (av det som ikke dreper ham) og blir en hyggelig kar som du kan ta en kopp kaffe med en gang i blant.

Vinn-vinn situasjon med andre ord :D

Tor,  30.08.05 20:14

Tja.

Forøvrig har jeg en pakke firtom en en caps liggende på bordet i gangen min, og jeg tror Camilla helst ser at jeg fjerner det. Er adressen din fortsatt den samme?

Nå snakker jeg altså til Arne.

Arne,  30.08.05 22:16

Joda, jeg mottar post på den adressen. Men det er klart at hvis det koster frktelig mye å sende tunge spiker i posten, så har jeg full forståelse for det :)

Var forresten en foreleser i dag som hadde koblet mac-laptopen sin til kateteret..(eller hvordan det blir), for å vise oss noe på nettet (på veldig stort lerret). Han begynte så å skrive på tavlen, og etter en halvtime kom skjermbeskytteren hans på lerretet - som var et slideshow med private familiebilder!Heldigvis for han (og oss) var de ikke av den kontroversielle sorten. Morsomt var det i alle fall :)

Are,  31.08.05 08:37

Lesesaler er et fenomen jeg må begynne å gjøre meg litt mer kjent med nå som jeg er masterstudent; må bare skaffe meg PIN-kode først. Skal tro om det er like mye interessante ting som skjer eller ikke skjer her nede som i Trondheim. Muligens er det for mange informatikere akkurat her på IFI.
Category
Miscellaneous
Tags
Views
4298