Most recent comments
2021 in Books -- a Miscellany
Are, 2 years, 2 months
Moldejazz 2018
Camilla, 4 years, 8 months
Romjulen 2018
Camilla, 5 years, 2 months
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 6 years, 2 months
Liveblogg nyttårsaften 2016
Are, 7 years, 2 months
Bekjempelse av skadedyr II
Camilla, 2 months
Kort hår
Tor, 3 years, 2 months
Ravelry
Camilla, 2 years, 9 months
Melody Gardot
Camilla, 4 years, 8 months
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 4 years, 11 months
50 book challenge
Camilla, 2 months, 4 weeks
Controls
Register
Archive
+ 2004
+ 2005
+ 2006
+ 2007
+ 2008
+ 2009
+ 2010
+ 2011
+ 2012
+ 2013
+ 2014
+ 2015
+ 2016
+ 2017
+ 2018
+ 2019
+ 2020
+ 2021
+ 2022
+ 2023

Old Rag

I går gikk vi muligens den kuleste fjellturen jeg noen gang har gått. Vi snakket med en park ranger i Shenandoa National Park, og han hadde to turer han ville anbefale til barske fyrer som oss. En som var ganske fin, 2000 fot stigning, 6 miles, men ikke spesielt vanskelig terreng, og en som han karakteriserte som den barskeste i parken, 2500-3000 fot stigning, litt klatring her og der, 7 miles lang, og dessuten kåret til en av de 20 beste turene i amerikanske nasjonalparker. Vi valgte åpenbart den siste.

Turen startet behagelig med en fin sti som svinget seg oppover en skogkledd fjellside. En av tingene som jeg synes er litt spesielt er at det vokser skog opp til godt over 1000 meter, formodentlig en konsekvens av at dette er mye lengre sør enn Norge. Det fjellet vi gikk på, Old Rag Mountain, er faktisk ett av ganske få i det området som har nakent fjell på toppen. Uansett, vi gikk oppover, holdt god fart, og passerte amerikanere høy frekvens.

Da vi hadde gått en stund begynte terrenget å endre seg ganske dramatisk. Fra å gå oppover en skogkledd fjellside gikk vi over til å gå langs en fjellrygg dekket av digre kampesteiner. Det var faktisk skikkelig sært, og jeg kan ikke fatte & begripe hvordan de steinene har havnet der. Slik som denne for eksempel:

WTF!?

Det var rett og slett meget kult og meget slitsomt å ta seg oppover. Her er et bilde til av Knut og Paul Anton, for å sette ting i perspektiv.

Buldring på høyt plan

De hadde tilogmed sin egen versjon av Kjæragbolten. Jeg angrer som en hund på at jeg ikke fikk tatt et par bilder av meg selv oppå denne.

Disney-versjonen av Kjæragbolten


Egentlig er jeg litt overrasket over at det finnes slike steder i USA, uten at det står rekkverk og advarsler over alt. Det var i alle fall plenty steder der man kunne dette ned og brekke både det ene og det andre. Skjønt, det er kanskje ikke de teiteste og mest klossete amerikanerne som oppsøker slike steder. Alle de vi traff på så i alle fall ut som mer eller mindre vante turgjengere.

Utsikten var naturligvis spektakulær, ikke minst fordi landskapet er så sært, med store flate partier og en fjellkjede her og der. Old Rag er omtrent midt i dette kartet:
View Larger Map

Den anbefalte ruten var lagt opp som en rundtur, der veien ned litt lengre, men mye enklere enn turen opp, så etter en liten lunsj bestående av ost, "brød", pepperoni og Miracle Whip™ loffet vi oss ned igjen i bedagelig tempo. I følge skiltet ved begynnelsen av turen burde man beregne sju timer, vi brukte fire. Norwegians FTW! etc.

Knut med foten plantet på toppen

I dag har vi stort sett brukt dagen på å kjøre til Knoxville, og i morgen flyr vi hjem. Vi var en liten tur innom Knoxville, som ser ut til å være et utrivelig sted, med unntak av Gay Street, der det finnes en del koselige butikker og en pub med godt øl og latterlig store porsjoner av kylling-fajitas. Stedet het Downtown Grill and Brewery, og jeg anbefaler et besøk hvis man er i høgget, men jeg anbefaler også at man unngår høgget, dog med forbehold om at jeg har sett veldig lite av Knoxvill, så jeg baserer meg hovedsaklig på fordommer, og kun i liten grad på dommer (postdommer?).

-Tor Nordam
Camilla, Are, Karoline likes this

Comments

Camilla,  10.11.11 07:47

Den første kampesteinen ser da vitterlig ut som den står på stett og trosser naturlovene. Kanskje det er en grunn til at amerikanerne er så religiøse.

Det tok meg veldig lang tid å finne Knut på det første bildet. Jeg lurte en stund på om han gjemte seg i sprekken. Forøvrig synes jeg godt det kunne vært flere bilder av deg her.

Jeg er glad du ikke ble spist av en grizzly.

Are,  11.11.11 19:59

Kult :) Ser ut som en gjev tur!
Category
Travel reports
Tags
USA
bilder
fjelltur
Old Rag
Shenandoa National Park
Views
5484
Google hits
13
Last google search
kjæragbolten