Most recent comments
2021 in Books -- a Miscellany
Are, 1 year
Moldejazz 2018
Camilla, 3 years, 6 months
Romjulen 2018
Camilla, 4 years, 1 month
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 5 years, 1 month
Jogging og blogging
Are, 6 years
Liveblogg nyttårsaften 2016
Are, 6 years
Kort hår
Tor, 2 years, 1 month
Ravelry
Camilla, 1 year, 8 months
Melody Gardot
Camilla, 3 years, 6 months
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 3 years, 9 months
50 book challenge
Camilla, 1 month
Controls
Register
Archive
+ 2004
+ 2005
+ 2006
+ 2007
+ 2008
+ 2009
+ 2010
+ 2011
+ 2012
+ 2013
+ 2014
+ 2015
+ 2016
+ 2017
+ 2018
+ 2019
+ 2020
+ 2021
+ 2022

WoT-humor, og annet rart.

Jeg vet tilfeldigvis at en hel del av våre lesere har lest Wheel of Time. Og de som ikke har gjort det burde vurdere å begynne (kontroversielt utsagn). For å kjapt introdusere serien, så er det en fantasy-sak, foreløpig i ti bøker, pluss en prequel, og det kommer to bøker til, og to prequeller til. Mannen som skriver dem heter egentlig Oliver Rigney Jr. Rigney, men kaller seg Robert Jordan. Han har også skrevet noen bøker om Conan under dette navnet. Han er en liten fyr med stort skjegg, og liker "innendørssporter" (det står indoor sports i "about the author" bakerst i bøkene) som sjakk, poker og pipesamling, og utendørsaktiviteter som fisking, jakt og seiling. Pipesamling. Sikkert en slitsom sport.

Han har fått mange lovord om serien sin, og jeg tror omtrent hver eneste bok har vært New York Times bestseller, hva nå det betyr. Det later til å være en pris det har gått inflasjon i. Men jeg synes det er fornøyelig lesing, og har lest serien et lass med ganger. Jeg får stadig høre at jeg burde lese nye, bedre ting i stedet for å kaste bort tid på å lese denne serien omigjen, og i det siste har jeg faktisk tatt det til meg. Men jeg akter å lese resten av det som kommer ut også, og kommer sikkert til å lese hele sulamitten omigjen senere en gang.

Det vi alle venter på nå er bok 11, som skal komme i oktober, og til da kan det være greit å ha noe å drøye ventetiden med. Skjønt vi skal vel alle lese Star Wars til i mai, og deretter Hitchhikers Guide to the Galaxy til den kommer til Norge i juli, men etter det må vi begynne å glede oss til bok 11. Og da er det bra det finnes mye god WoT-humor på nettet.

The Dark One's Dictionary er klassisk WoT-humor. Det er en slags parodi på odrlisten som står bakerst i hver bok. Jeg presenterer et eksempel:

Forsaken

Name given to thirteen of the most powerful Aes Sedai in the Age of Legends, thus among the most powerful parlor magicians ever known, who went over to the Dark One during the War of the Shadow in return for the promise of immortality, universal health care, and 4.0 GPAs.
They are Lil' Abner, Jimmy Dean, Gargamel, Beable, Dopey, Grettel, Oilcan, Blitzen, Missing Orphan Annie, Sleepy, Sir MPS, Sam I Am, and Grumpy.


Puh, det var jammen gøy å kikke på den igjen. Jeg siterer en til:

Talents

The use of the One Power for specific applications. The best known of these, of course, is Heating. Some, such as Traveling, the ability to shift oneself from one floor to another without climbing the intervening stairs, have been lost. Others such as Forestalling (the ability to put off answering a call, by taking a message) are now found only rarely if at all. The talent of Drumming (nay, even having a sense of rhythm) has been lost for over five centuries. A slightly more common talent is the ability to spot taverns.


Vittig vittig. Mye god lesing her. Det er det også i WoT now?, som er en webcomic, for dem som liker slikt. Den har jeg snakket om før, og som jeg nevnte da, så har forfatteren vært AWOL siden 17. desember. Det er han fortsatt, og ingen har hørt fra ham siden tidlig i januar. Han har imdidlertid vært borte i månedsvis før en gang, så alt håp er ikke ute, men han hadde visst skaffet seg en slik "girlfriend", så det fryktes at Real Life (TM) har tatt ham. Han har imidlertid lagd 208 striper til nå, så her er det mye å le av. Begynnelsen finner du Her. Den første stripen er ikke den beste, så jeg anbefaller å lese i allefall til nummer 7 før man gjør seg opp en mening.

En slags spin-off fra denne serien er den nye serien Burnt Out, som er en intern vits, fordi han som tegner WoT now heter burnout (det er i allefall nicket hans), og han som tegner Burnt Out er en nettvenn av ham, som åpenbart mener han har slitt seg litt ut. Serien handler om hva burnout driver med i stedet for å tegne WoT now. Ganske vittig, særlig de seneste. Foreløpig er det 39 striper, og det kommer to nye i uka tror jeg. Dette er strengt tatt ikke WoT-humor, men jeg tar det med lell. Første stripe finner du her.

Ellers har vi mindre omstendelige vittigheter, som 99 Reasons It's Great To Be An Aielman, 99 Reasons It's Great To Be A Trolloc, WoT LIght Bulb Jokes og frekke kommentarer fra onkel Jeff, alle på Wotmania.

Blacktower.net har også en liten humor-seksjon. Det vittigste ser ut til å være denne Det beste-versjonen av Eye of the World, men man kan alltids sjekke ut Aginor and his 12 deaths of silliness også.

Til slutt vil jeg også ta med The Strike at Shayol Ghul, som ikke er humor, men som kan være greit å lese allikevel, når nettene blir lange og bok 11 enda ikke har kommet. Camilla insisterer på at det er bok 6 vi venter på, men det er fordi hun er en ond WoT-hater.

-Tor Nordam

Comments

Camilla,  30.04.05 23:04

Å lese wot er definitivt noe man bør vurdere, da med det forbehold at man forkaster ideen etter å ha vurdert en liten stund.
Jeg må innrømme at en del wot-humor er morsom, og er jo egentlig glad i dod...
Morsomst av alt er imidlertid top ten reasons why the wheel of time series will drag out past 2010 er den morsomste. dessverre klarer jeg ikke å finne den på google, og jeg har slettet den fra pc'en min. men den er profetisk!

Are,  01.05.05 08:38

Vel, hvis noe faktisk skjer i bok 11 skal jeg kanskje få et litt lysere syn på WoT igjen. Semi-spoiler - Bok 10 føltes i det hele tatt som en eneste lang transportetappe. Ingenting viktig skjer, man gjør seg bare ferdig med det som skjedde i bok 9 og lader opp til det som forhåpentligvis skjer i bok 11. Hjaja.

Torgar,  01.05.05 12:26

Jeg synes WoT forfatteren beskriver, gjennom sine bøker, verden veldig klarsynt og med et stort perspektiv.
For å komme med en kort oppsummering: Bokserien starter forholdsvis bra, daler jevnt og når uante dybder. Slik vil mange også beskrive dagen samfunn.
For å komme med et sitat (Visstnok kort oppsummering fra en amerikansk psykolog som tester en soldat) :

The soldier has hit rock bottom, and started digging.

Torgar

Are,  02.05.05 03:17

Hehehehe, det var vittig skrevet. Jeg er mest opptatt av at Harry Potter ikke går samme veien, egentlig.

Jørgen,  02.05.05 23:39

Måtte Harry Potter møte en skjebne verre enn Wheel of Time!

Tor,  18.07.05 23:40

Vedder på at J.K. kommer til å innse at penger er tingen, og la Harry gå omigjen et par år for å tyne noen ekstra bøker. Skal vi satse på over ti?

Huffameg, jeg er lei til å poste på gamle artikler i dag.
Category
Miscellaneous
Tags
Views
5503
Google hits
2
Last google search
wot now webcomic