Most recent comments
2021 in Books -- a Miscellany
Are, 1 year
Moldejazz 2018
Camilla, 3 years, 6 months
Romjulen 2018
Camilla, 4 years, 1 month
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 5 years, 1 month
Jogging og blogging
Are, 6 years
Liveblogg nyttårsaften 2016
Are, 6 years
Kort hår
Tor, 2 years, 1 month
Ravelry
Camilla, 1 year, 8 months
Melody Gardot
Camilla, 3 years, 6 months
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 3 years, 9 months
50 book challenge
Camilla, 1 month
Controls
Register
Archive
+ 2004
+ 2005
+ 2006
+ 2007
+ 2008
+ 2009
+ 2010
+ 2011
+ 2012
+ 2013
+ 2014
+ 2015
+ 2016
+ 2017
+ 2018
+ 2019
+ 2020
+ 2021
+ 2022

Onsdag

Jepp, som tittelen antyder blir det ikke politisk-satirisk kommentar i dag, men snarer hverdagsberetninger. Det er jo onsdag, og det betyr for mitt vedkommende bansai-tidlig forelesning i mangfoldigheter, forelesning i fysikalsk kjemi og kendo. Fysikalsk kjemi var koselig i dag også, vi gikk gjennom noen oppgaver og slikt. Det blir veldig uformelt og bra når vi bare er to studenter, så det er litt slik fritt frem for spørsmål, og nå vi er så få tør tilogmed jeg å stille spørsmål. Ikke værst. Nesten som å ha personlig trener.

Personlig trener hadde jeg også på kendo, der det bare var meg og instruktøren, eller sensei som jeg sikkert burde kalle henne. Vi trente litt på slag mot hodet (men), og en teknikk for å øve på disse. For å komme tilbake til det Are spurte om for tre uker siden, så får man gnagsår på føtten av kendo fordi man går barbeint, og man skal la beina gli langs bakken. Du skal stå med venstrefoten rett, hælen på venstrefoten skal ikke være nedi bakken. Høyrefoten skal knapt være i bakken, mest en slik balanse-dings, vekten skal på venstre. Så skyver du høyre fot fremover, og sleper venstre fot etter. Så gjør du det mange ganger fort. Da får man gjerne litt gnagsår i starten.

Ellers er jeg aldri så lite oppgitt over telefonen min. Batteriet begynte å bli alvorlig dårlig i fjor høst (2004), så jeg skaffet meg et nytt. Orginalt og gode greier. Og med en gang jeg hadde fått nytt var alt bare velstand, og telefonen holdt i 4 døgn og slikt. Men nå holder den ikke i to engang, selv om jeg har vært flink til å prøve å ikke lade før den er tom og slikt batterivett. Jeg antar det begynner å bli på tide å vurdere en ny telefon. Jeg vil ha en som ser seriøs ut, som ikke har alt mulig drit, og som tåler juling. Ideelt sett bør den ikke koste skjorta heller. Forslag tas i mot med takk.

Akkurat nå f.eks. telefonen har ligget og ladet i 20 minutter, jeg prøver å ringe mamma, og snakker i tre sekunder før den tar kvelden. Mens den står på lading altså. Det er til å bli knekt av.

I forigårs kjøpte jeg slike frekke 8cm brennecder på Tapir. Det er selvfølgelig bare teit, de er jo mye dyrere enn vanlige, og har mye mindre plass, men de er også jevelsk kule. Så hvis noen kommer til meg, og vi ha noen bilder eller noe slikt, som tar mindre enn 185 mb til sammen, vil de fra nå av få det på en kjekk liten cd, med et søtt lite cover, som får plass i lomma.

Jeg var på Tapir i dag også forresten. Da kjøpte jeg blant annet en slik non-permanent tusj. Den tenkte jeg at jeg kunne bruke hvis jeg stod fast på et problem. Da kan jeg bare huke tak i Kristian eller Matteus, slepe dem med bort til et vindu, og bruke det som tavle. Så er det bare å tørke bort med en fuktig klut etterpå. Og vips blir man like kul som mannen i A Beautiful Mind, John Nash, Nobelprisvinner i økonomi. Han delte prisen med tre andre "for their pioneering analysis of equilibria in the theory of non-cooperative games". Og som vi alle vet er Nash-likevekten oppkalt etter han. Akk, hva var vel moderne øknomisk teori uten Nash-likevekt. Dette med spill-teori forsøkte faktisk Arild på jobben å forklare meg en gang. Det er nok de hardcoreste notatene som noen gang har vært tatt på en sponplate på Lageret. Jeg skjønte ikke noe av det, men jeg fant en side med en introduksjon, så kanskje jeg skal sette meg inn i det. Siden kan du se der.

Jeg tror kanskje jeg skal gyve løs på å forklare noe kvante-grafs til Sindre i sommer, bare for å overgå Arild i avanserte notater. Sindre er en yngre lagerjævel, som blir ferdig på Molde til sommeren. Han har tatt matte, fysikk og kjemi. Her kan du se et bilde av Sindre.

Det var synd jeg ikke fant et bilde der han gjør seg litt til, for da ser han veldig morsom ut.

Er det kveld da mon tro?

Ja, jeg tror det.

-Tor Nordam

Comments

Diverse,  27.01.05 00:12

som vanlig var det morsom lesning.
jeg osgå vil ha non-permanent marker så jeg kan skrible på vinduer, men sånn ellers...
det er absolutt kveld.

zzzZZz

Jørgen,  27.01.05 00:12

som vanlig var det morsom lesning.
jeg osgå vil ha non-permanent marker så jeg kan skrible på vinduer, men sånn ellers...
det er absolutt kveld.

zzzZZz

Jørgen,  27.01.05 00:13

herlich! trippelpost!

Postatog!!!
Category
Today's exploits
Tags
kendo
fag
mobiltelefonbatteri
Views
5934
Last edited by
Tor, 24.07.10 21:42