Most recent comments
2021 in Books -- a Miscellany
Are, 2 years, 2 months
Moldejazz 2018
Camilla, 4 years, 8 months
Romjulen 2018
Camilla, 5 years, 2 months
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 6 years, 2 months
Liveblogg nyttårsaften 2016
Are, 7 years, 2 months
Bekjempelse av skadedyr II
Camilla, 2 months
Kort hår
Tor, 3 years, 2 months
Ravelry
Camilla, 2 years, 9 months
Melody Gardot
Camilla, 4 years, 8 months
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 4 years, 11 months
50 book challenge
Camilla, 2 months, 4 weeks
Controls
Register
Archive
+ 2004
+ 2005
+ 2006
+ 2007
+ 2008
+ 2009
+ 2010
+ 2011
+ 2012
+ 2013
+ 2014
+ 2015
+ 2016
+ 2017
+ 2018
+ 2019
+ 2020
+ 2021
+ 2022
+ 2023

Another day, another spalte

Ja, jeg tror faktisk at jeg satser på litt satirisk raljering over ting jeg er misfornøyd med i dag også, for å bygge opp spenningen. Jeg føler nemlig at det snart er på tide jeg presenterer en skikkelig god kronikk med mye god forskning bak. Men i mellomtiden må jeg gjøre det litt lettvint, så da blir det slikt.

I dag på bussen la jeg merke til en reklame for et helsekostprodukt som skulle fremme brusk-vekst. Jaha? Er det et marked for slikt? Er det mange som tenker "Oi, nå begynner bruskveksten min å bli litt svak best å knask noen bruskpromoterende piller til 500 spenn"? Det gjør ikke jeg i allefall. Og da tror jeg faktisk at jeg stort sett har gjort unna det jeg ville klage over. Så da hopper vi rett over til et par vittige ting mangfoldigheter-foreleseren sa i dag.

Han kalte en union av mange elementer "a brutal union"

Han skrev "Proof", altså med hermetegn, og lagde en lettvint tegning. Ekte gatematematikk.

Han sa "Dette husker vi fra barndommen, det vil si fra Matte 1". Han sa det egentlig på engelsk, men jeg vil si kvaliteten på humoren kanskje tilogmed øker litt med oversettelsen.

A fortalte oss at det finnes sett som er både "open" og "closed". Slike sett kalles avogtil "clopen", men han drev ikke med slikt.

Han sa "Proving that [A, B] is connected is - some explicative - difficult". Siden han overlot det til oss å velge explicative kan det argumenteres for at han sa "Proving that [A, B] is connected is fuckin' difficult".

Han sa også at et spesielt bevis var kjent fra kalkulus, bare at det var litt jazzet opp, og han sa "Sup and Inf belong to the world of general knowledge". Det vil si slikt dagbla' mener du bør kunne for å være intellektuell.

Og han sa at en n-torus med n større enn to er vanskelig å tegne. en 2-torus har samme fasong som overflaten på en smultring.

Det var dagens humor for særinger.

Da vil jeg avslutte med et par bilder, for å få flere kommentarer.

Først har jeg et bilde av en fugl.
Analyse: Bildet er kvadratisk. Fuglen er plassert opp og til høyre.


Jeg kan faktisk en vits om en fugl.

Det var på en skole i trøndelag, der de nettopp hadde ansatt en ny lærerinne fra Oslo. Hun underviste en klasse i naturfag, og holdt opp en plansje med et bildet av en fugl.

Hva er dette for noe, spurte hun.

Det e en føggel, svarte lille Ole (på trøndersk).

Nei, det er det ikke, det er en fugl, sa lærerinnen.

Men æ syns no at det ligna på en føggel ja, sa lille Ole.


Her er et bilde av en padler.


Jeg kan ingen padlervitser, så med det sier jeg godnatt.

-Tor Nordam

Comments

Diverse,  27.01.05 22:33

du er søt. og jeg driter i hva kjelling sier. alltid søt. veldig søt. du kan ikke skrive slike ting og ikke forvente å bli kalt søt. jeg vet ikke om jeg synes bildet av fuggelen så særlig kvadratisk ut. like kvadratisk som rammen vi har på veggen, kanskje?

Eivind,  27.01.05 22:44

Egentlig kan du ikke skrive sånne ting og ikke forvente å bli kalt mongoloid.

Mattehumoren altså :)
Resten av artikkelen har jeg ikke lest ennå, følte bare for å kommentere, for det der må være DET SYKESTE JEG HAR LEST!!

Gud hjelpe oss..

Jørgen,  27.01.05 22:56

Tror jeg tok noe av "humoren" men som gutta oppe på Dragvoll pleier å si etter å ha tatt et raid nede på Gløshaugen; vi driver ikke med slikt. Ellers var det vittig at også du på bussen i dag tenkte eksakt det samme som meg (tilfeldig?). Bare for å klargjøre, jeg tenkte det rundt fem på åtte i dag tidlig. Kanskje det var samtidige hendelser? :-P

Ellers, når det gjelder kommentaren til min siste post så har jeg fikset bildet. Les kommentaren min for en forklaring. Når det gjelder de skjortene du sier du heller vil gå med, så vil jeg få si at når jeg først skal lyge, så liker jeg å ta i litt ;-D

Diverse,  27.01.05 23:08

Opp og til høyre, my ass. Er du en sånn som ikke kan plassere venstre og høyre? Jeg kan lære deg et triks: Høyre er den hånda Eivind bruker til uhellige ting. Eller var det kanskje mattehumor?

1 + 1 = 3, haha!

-- Kjelling

Tore,  28.01.05 01:21

Det er jo opp og til høyre fra føggelens perspektiv! Det sier jo seg selv!

Trond våknet jo en morgen og klarte ikke å skille høyre fra venstre, noe som førte til mye frustrasjon når jeg skulle guide han til pay 'n spray'en på GTA:San Andreas.

Tor,  28.01.05 06:45

Dette med høyre og venstre har jeg faktisk hatt problemer med i det siste. Det er helt fælt.

The only good humor is maths humor.
Category
Today's exploits
Tags
fag
matematikk
mattehumor
Views
4868
Last edited by
Tor, 24.07.10 21:40