Most recent comments
2021 in Books -- a Miscellany
Are, 10 months, 3 weeks
Moldejazz 2018
Camilla, 3 years, 4 months
Romjulen 2018
Camilla, 3 years, 10 months
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 4 years, 11 months
Jogging og blogging
Are, 5 years, 10 months
Liveblogg nyttårsaften 2016
Are, 5 years, 10 months
Kort hår
Tor, 1 year, 10 months
Ravelry
Camilla, 1 year, 5 months
Melody Gardot
Camilla, 3 years, 4 months
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 3 years, 7 months
50 book challenge
Camilla, 10 months, 4 weeks
Controls
Register
Archive
+ 2004
+ 2005
+ 2006
+ 2007
+ 2008
+ 2009
+ 2010
+ 2011
+ 2012
+ 2013
+ 2014
+ 2015
+ 2016
+ 2017
+ 2018
+ 2019
+ 2020
+ 2021
+ 2022

"Must end soon" - hilsen fra Oz

Da begynner skolestart å nærme seg på den sørlige halvkule også. På universitetet er det nå "Orientation week" med masse rare aktiviteter, for eksempel veddeløp med padder... Her nede er de store på insentiver - alt som fins av aktiviteter får man liksompenger for å delta på, og liksompengene kan blant annet veksles inn i vinnersjanser i et lotteri eller brukes for å by på dykkekurs og lignende. I går var jeg på et møte for internasjonale studenter - der fikk man en quiz og en survey; svarte man godt på quizen fikk man premie (de tre beste) og en tilfeldig survey-besvarelse ble belønnet med en annen premie. Utrolig nok vant jeg faktisk en tur med skyrail over jungelen.

Tittelen er forøvrig en referanse til de horrible reklamene de sender her. Noen av oss så "Battlestar Galactica"-miniserien, som gikk i to deler på TV - konstant avbrutt av reklamepauser. De er veldig glad i å snakke ekstremt fort i reklamene, gjerne avslutte dem med en litt radioaktig jingle med synging, ("Go Harvey Norman, GO!"), synes det er lurt med roping ("Come ONNNNN!!") og advarer deg med at salget tar slutt snart ("Must end soon!!" - hva fankern skal det bety? Vi bestemte at salget skulle vare til mandag, men nå angrer vi fælt og prøver å få inn så mange kunder som mulig før mandag?). Jeg føler meg helt vrak etter å ha sittet foran TVen en stund.

Derfor var det svært kjærkomment når vi fikk en DVD-spiller i hus. For omtrent 300 kroner på K-Mart anskaffet jeg en "audiosonic" DVD-spiller - helt kurant, med unntak for en litt uffen vibrerende lyd som inntreffer iblant når den spiller tunge DVD-skiver (nærmere bestemt piratkopier av storslagere fra Bollywood, som naboen min, en inder, er veldidg glad i). Foreløpig har jeg bare sett "Gangs of New York" på den (kurant film), men mer blir det - her har de vittige priser på leiefilm. De nyeste filmene koster 25 kr for en natt. De litt eldre koster 20 kr for tre netter. De litt gamle filmene koster 15 kr for en uke. Hendig, eller hva? (DVD kjøpefilm er omtrent som Platekompaniet hjemme.) Da får jeg heller prøve å leve med at en del av beboerne her har en filmsmak som heller mer mot Freddy Got Fingered enn Big Fish... det er høvelig sjelden jeg går på videosjappa for å finne komedier, for å si det sånn.

Akklimatiseringsprosessen er heldigvis godt i gang. Ikke bare har jeg begynt å venne meg til 32 grader, jeg har også til dels vent meg til de brå skiftene mellom aircondition innendørs (kaldt og forholdsvis tørt) og utendørsklimaet (varmt og fuktig).

En god stund bodde jeg og Kristine omtrent alene i komplekset her, men nå har det begynt å fylles opp. Vi bor sammen med en inder og en australier, mens det ellers fins flere australiere, ei fra Danmark, ei fra USA, noen nederlendere og ei fra Tyskland. Sånn rundt regnet. Trivelig, selv om de fleste leilighet/hybelkomplekser rundt her i denne prisklassen oftest har både luftkondisjonering og badebasseng - vi har ingen av delene, bare ei vifte som går for sakte i stua og ei strand som er 10 minutters spasertur unna. Vel, stranda skal jeg ikke klage over.

Som tidligere nevnt i disse spalter var jeg og Kristine på tur til Sydney og the Blue Mountains for en tid tilbake. Albumet ligger nå på nett, her. Advarsel: Det er milliarder av bilder av samme motivet, vi har vært litt late. Det er derfor dere har bredbånd og mulighet til å hoppe til neste bilde, og det er derfor det fins indeks i fotoalbumet. Hvem vet, kanskje noen liker å se "Generic scenery 1 - 15".

Håper jeg ikke ruinerte trenden med korte tekster fullstendig. Det får våge seg. Kenguru smaker forresten som litt veik biff, krokodille er litt sært men OK, emu er et ikke spesielt velsmakende skuldertrekk. Og filmer kommer UTROLIG SEINT til Australia...! Man kan klage iblant i Norge også, men det er ingenting sammenlignet med dette. For tiden er The Aviator en måned unna eller noe sånt.

Dagens fakta - QUANTAS er en av verdens største flyselskaper, er det nest eldste etter KLM, og bokstavene i navnet stod opprinnelig for "Queensland and Northern Territory Aerial Services". Etterhvert ble forkortelsen også det formelle navnet. Quantas dominerer på det australske innenriksmarkedet og har ruter til Asia, Europa og Nord-Amerika.

- hilsen fra 70% luftfuktighet og 28 grader!

Comments

Jørgen,  15.02.05 01:24

Korte poster er bra, men litt lengre reisebrev er også fortreffelig. Alt til sin tid osv.

Diverse,  15.02.05 07:08

wohoo!
Are LIVES!
Flott. Enig med Jørgen: lange reisebrev taes imot med takk.

Diverse,  15.02.05 07:09

Jeg glemmer alltid å skrive navnet mitt under kommentaren.
Camilla
Category
Miscellaneous
Tags
Views
5818