Most recent comments
2021 in Books -- a Miscellany
Are, 1 year
Moldejazz 2018
Camilla, 3 years, 6 months
Romjulen 2018
Camilla, 4 years
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 5 years
Jogging og blogging
Are, 6 years
Liveblogg nyttårsaften 2016
Are, 6 years
Kort hår
Tor, 2 years
Ravelry
Camilla, 1 year, 7 months
Melody Gardot
Camilla, 3 years, 6 months
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 3 years, 9 months
50 book challenge
Camilla, 4 weeks, 1 day
Controls
Register
Archive
+ 2004
+ 2005
+ 2006
+ 2007
+ 2008
+ 2009
+ 2010
+ 2011
+ 2012
+ 2013
+ 2014
+ 2015
+ 2016
+ 2017
+ 2018
+ 2019
+ 2020
+ 2021
+ 2022

Snikksnakk

Først:

En link til en tegneserie som har med en "Blogger":

Her

Dernest:

Jeg avslutter fast-leser-tellingen, og konkluderer med at vi har 13. I allefall er det 13 stykker som har skrevet seg på. Det er jo ikke ille.

Så var det dette med layout. Are og Tore har begge sagt at de kanskje synes en ny layout hadde vært en hit. Jeg sier meg enig. Hva med noe der poster ikke forsvinner ut av syne så fort? En slags fler-kolonne-dings, mer som en diger engelsk avis, hvis man tar bort reklamen? Jeg delgerer herved til Are å sjekke opp mulighetene for dette, og skrive en fyldig artikkel om mulighetene.

Så vil jeg anbefale alle som har lest WoT å lese WoT Now?, som er en tegneserie-parodi på WoT, der alle figurene er basert på personene i Megaman 7. Det kalles en sprite-comic, fordi man lager "sprites" som man klipper og limer og herjer med. I begynnelsen går det litt tregt, men etterhvert får man en diger sprite-chart som dekker alle behov. Høres gøy ut. Første stripe finner du her.

Det positive med denne (for dem som liker slikt) er at det finnes et helt lite nett-samfunn rundt serien, som holder til på diskusjonsforumet på samme side. Under hver stripe står det også kommentarer fra han som lager dem, og fra tre av hans cronies. Til tider ganske morsomt, men avogtil litt rart også, som når han ene syter om hvor lite penger han har, han har knapt penger til bensin. "Selg bilen da, din nisse" ville jeg sagt, men det er kanskje annerledes i USA.

Det negative er at han som lager serien ikke har gitt lyd fra seg siden 17. desember, og det han sa da var at han ville komme med nye striper over nyttår. Men det har angivelig skjedd før, at han har forsvunnet for et par måneder og så kommet tilbake som om ingenting hadde hendt, så vi får bare håpe. Serien er i allefall morsom, og den siste stripen er ikke akkurat noen cliffhanger, så det er ikke noe å tape på å lese det som ligger der til nå.

Ellers kan Calcuttagutta melde at Marges ene søster, Patty, kom ut av skapet i Simpsons i går. Med "i går" mener jeg da den episoden som ble sendt på Fox i går. Dette har naturligvis skapt reaksjoner i USA. Jeg siterer fra New York Times:

<quote>
L. Brent Bozell III, president of the Parents Television Council, criticized "The Simpsons" for addressing the issue of gay marriage, though he cautioned that he had not seen the episode. A parental advisory preceded the broadcast.

"At a time when the public mood is overwhelmingly against gay marriage, any show that promotes gay marriage is deliberately bucking the public mood," he said.

"I'd rather them not do it at all," he added. "You've got a show watched by millions of children. Do children need to have gay marriage thrust in their faces as an issue? Why can't we just entertain them?"

-www.nytimes.com/2005/02/21/arts/television/21simpsons.html?8hpib

Og da sier jeg wtf??. Jeg er naturligvis så verdensvant at jeg vet at dette er et stor tema i USA, og at det således ikke er rart at det blir litt styr. Men har det ikke vært en kjent sak hele tiden at Smithers er homo?

Nest til slutt vil jeg si at dersom Sivert, som har vært ivrig med comments skulle ønske å skrive for calcuttagutta, så er det bare å si fra, så skal jeg sende en invitasjon. Jeg har inntrykk av at denne Are-fyren er en litt tvilsom karakter som har mer eller mindre forlatt hele bruket, så det er best jeg tar meg av det. Are kan ta dette som en fornærmelse om han vil.

Og til slutt så lurer jeg på om noen har noe å si om jogging og minidisc. Et dikt kanskje? Eller bare noe info om hvorvidt minidisc takler ristingen bra eller dårlig.

-Tor Nordam

Comments

Diverse,  21.02.05 22:16

jogging dårlig. alltid.
minidisk sikkert bra.
camilla

Are,  22.02.05 00:49

MINIJOGG

en spiller
en disk
en buffer
Hvor lang?

min spiller
vanlig disk
10 sekunder

et flyktig sprang
et stort hakk
Igjen igjen igjen

Ingen lesing
Bare jogging
10 sekunder
Med musikk.---

For de som trenger en bedre forklaring, kan jeg si at dette kommer an på spilleren. Min gamle taklet 10 sekunder - det vil si den mengden musikk den hadde i bufferen - før den ikke spilte mer musikk. Altså fikk den ikke lest noe mer så snart man jogget. Spørsmålet her er altså hvor stor bufferen er, hva slags musikk man putter i den (om disken inneholder vanlig MD-format-musikk (ATRAC) eller sterkt komprimert ATRAC (mer musikk i samme bufferen), eller om selve lesemekanismen på spilleren er robust nok til å takle jogging, noe min gode gamle minidiskspiller ikke gjorde.

Enkleste er jo bare å teste, du klarer neppe å ødelegge noe :)

PS: Jeg kaster meg selvfølgelig på Tors kommentar om å bli fulltids spaltist - det er bare å ta kontakt, så sender vi en invite.

Og jeg skal se på mulighetene for å få flere spalter her på Blogspot - alternativt flytte hele moroa til en annen tjeneste. En mulighet er jo også å leie vårt eget domene og sette opp helt egen side.

Tor,  22.02.05 08:10

Hør, Hør!

Dette med å sette opp en helt egen side er en funky idé. Sjekk f.eks. ut saklig.net, de har litt slikt konsept, med artikler, og litt utenomtøys med profiler og sånt.


Ellers var meningen at jeg skulle slippe å kjøpe en minidiscspiller for å teste jogge-mulighetene, for hvis de stinker vil jeg ikke ha minidisc. Og jeg tror ikke butikken lar meg ta den med på en joggetur.

Jon Are,  22.02.05 11:32

Minidisc funker til jogging... Ideelt sett. Så hvis du vil kjøpe en spiller for å høre på musikk mens du homper rundt så kjøp en flash-basert MP3-spiller. Ikke prøv på noe annet. Finmekanikk og brå bevegelser utenfra er ikke tingen å satse på.

Sekunder buffer i en MD eller harddisk-basert MP3-spiller er likevel ganske så misvisende når det kommer til hakking. For å spare strøm prøver de å lese så lite som mulig fra den mekaniske disken, og velger dermed å spinne opp disken, fyllet minnet med data, og så spinne den ned igjen. Når musikken som ligger i minnet nærmer seg slutten forsøker spilleren å gjenta affæren, og det skal da ikke mange sekundene med dårlige leseforhold til før det hele går rett i dass. Dette er selvsagt konfigurerbart fra produsentens siden, men erfaringsmessig er det akkurat slik det går.

Når det gjelder biddrag så er jeg forhåpentligvis snart på banen. Har hatt konteeksamen og faen, så prioritetene har flaut nok ligget andre steder enn calcuttagutta.

Ellers en stor applaus til Ares MD-lyrikk! Jeg kjente meg lett igjen i historien.

-Jon Are

Jon Are,  22.02.05 21:34

www.springfieldisforgayloversofmarriage.comWhat about the children!? Won't someone please think about the children!!1?

Are,  23.02.05 00:45

Naa er jeg dum og poster i flere traader, men likevel. Takk takk Jon Are.

Saklig.net, ja. Det er jo et pent eksempel paa hva man kan mekke selv. Som sagt, med PHP og en database er alt mulig. Jeg kunne godt tenke meg aa ha et slikt prosjekt gaaende, og Anders har jo en webserver. Kanskje vi l han sette opp en SQLserver ogsaa? Hmmmmmmm. Vi maa fundere litt paa denne. I fremtiden kommer nok alle kompisgjenger med en viss grad av selvrespekt til aa ha egne web-fora/sider... kanskje vi skal proeve aa vaere litt tidlig ute? :)
Category
News commentary
Tags
calcuttagutta
USA
Ted Rall
blogging
layout
Simpsons
WoT Now?
kjønnsnøytral ekteskapslov
Views
6140
Google hits
1
Last google search
jogge site:calcuttagutta.com
Last edited by
Tor, 17.08.10 18:59