Most recent comments
2021 in Books -- a Miscellany
Are, 10 months, 3 weeks
Moldejazz 2018
Camilla, 3 years, 4 months
Romjulen 2018
Camilla, 3 years, 10 months
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 4 years, 11 months
Jogging og blogging
Are, 5 years, 10 months
Liveblogg nyttårsaften 2016
Are, 5 years, 10 months
Kort hår
Tor, 1 year, 10 months
Ravelry
Camilla, 1 year, 5 months
Melody Gardot
Camilla, 3 years, 4 months
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 3 years, 7 months
50 book challenge
Camilla, 10 months, 4 weeks
Controls
Register
Archive
+ 2004
+ 2005
+ 2006
+ 2007
+ 2008
+ 2009
+ 2010
+ 2011
+ 2012
+ 2013
+ 2014
+ 2015
+ 2016
+ 2017
+ 2018
+ 2019
+ 2020
+ 2021
+ 2022

Et alternativ til MSN Messenger

I dag tenkte jeg jeg skulle gi en liten orientering om et alternativ til Microsofts MSN Messenger, som de fleste benytter til snøggmeldinger på internett. (Hett tips - hvis du trenger et norsk ord for et eller annet teit engelsk begrep, bruk Google og gjør for eksempel følgende:
"instant messaging" site:sprakrad.no
Hurramegrundt.)

Ikke nok med at MSN Messenger viser deg reklame i bunnen av kompislista, ved å bruke programmet bidrar du også til å styrke Microsofts monopol innen enda et marked. Fra før av har Microsoft skaffet seg dominanse over blant annet nettlesermarkedet (Internet Explorer) og medieavspillingsmarkedet (Windows Media Player) utelukkende på grunn av muligheten de har til å forhåndsinstallere programvare på omtrent alt som selges av hjemmedatamaskiner. Det er ikke nødvendig å ha et bedre produkt - hvis du kan sikre deg at ditt produkt er det første forbrukeren ser, er sannsynligheten stor for at det er det den uerfarne forbrukeren benytter. Og med et produkt som snøggmeldinger på nett er det alfa og omega at du får kontakt med flest mulig, noe som dermed favoriserer Microsofts produkter, som ikke trenger å hevde seg for å få sjansen hos 97% av alle sluttbrukere av datamaskiner.

Her kommer du inn. Er det bra at Microsoft dominerer dette markedet? At en viktig tjeneste som snøggmeldinger er under kontroll av ett selskap?

GAIM gir deg muligheten til å logge på flere nettverk samtidig. For eksempel kjører Microsoft, America Online og Yahoo! hvert sitt separate nettverk. Har du en venn som bruker Yahoo! Messenger, må du også skaffe deg Yahoo! Messenger for å kunne kommunisere med vedkommende. MSN går mot MSN, AOL Messenger går mot AOL Messenger. GAIM lar deg sette opp flere kontoer, slik at du kan være logget inn på Yahoo!, MSN, AOL og ICQ-nettverkene samtidig. Microsoft får ikke enerett på å lage nettverk mellom deg og vennene dine, de mister muligheten til å vise deg reklame mens de gjør det, og det blir litt vanskeligere for dem å skape det monopolet de gjerne vil ha på snøggmeldingtjenester.

Prøv GAIM - du har ingenting å tape på det. Programmet er lite, helt gratis, og hvem som helst kan ta en kikk i motoren, se hvordan det fungerer, rette på feil og bidra til forbedringer, om de vil.

Et godt tips til Windowsbrukere - i Buddy List-vinduet, under Tools-Preferences finner du Plugins. I Plugins-lista er det greit å krysse av for WinGaim-options, så får du muligheten til å skru på den irriterende blinkingen MSN Messenger forstyrrer deg med - samt System Tray Icon, som gjør at GAIM kan kjøre i systemruta nede i høyre hjørne, akkurat som MSN Messenger (heller enn å ligge som et program på oppgavelinjen).

Direkte link til nedlastning: http://prdownloads.sourceforge.net/gaim/gaim-1.1.3.exe?download

Link til ofte spurte spørsmål om programmet: http://gaim.sourceforge.net/faq.php

Det kan være verdt å nevne at GAIM kjører på både Windows og Linux. Derfor er det greit å ha erfaring med programmet om du plutselig sitter foran en Linuxmaskin en dag. Det forklarer også en del obskure spørsmål i OSSen Windowsbrukere ikke vil ha noen kjennskap til.

Håper dere ble inspirert!

Comments

Diverse,  24.02.05 19:07

Jeg har trillian, og fra hva jeg skjønner av det du skrev, har det de samme fordelene. Kan kommunisere med msn, irc, yahoo og aim.
det eneste negative er at den lager latterlyder når man skriver :D
Det skremmer livet av meg hver gang.
Camilla

Tor,  24.02.05 20:17

Ja, på søndag avinstallerte jeg faktisk msn. Og hva erstattet jeg den med? Ingen verdens ting! Hah! Det er så utilgjengelig som jeg foretrekker å være.

Forøvrig synes jeg det har vært smått med kommentarer i det siste, og "remember me" funksjonen på blogspot husker ikke særlig lenge.

Jon Are,  24.02.05 23:56

This post has been removed by the author.

Jon Are,  24.02.05 23:59

Miranda er også et greit alternativ. Jeg har faktisk til gode å sette mine bein i en offisiell msn-klient. Dessuten vil jeg jo nødig slutte å bruke ICQ, til tross for at ingen andre bruker det. -Det er jo tross alt Originalen, selv om jeg føler meg som Herr Bell etter at han hadde funnet opp den aller, aller første telefonen.

Are,  24.02.05 23:59

Fordelen med GAIM, som med Firefox/Thunderbird/Linux etc, er jo at programmet er gratis og at kildekoden er åpen. Jeg liker veldig godt tanken på en verden der man har alle de grunnleggende programmene gratis tilgjengelig og med offentlig tilgjengelig kildekode.

Jon Are,  25.02.05 12:41

Miranda er forøvrig open source og gratis det også.

Diverse,  25.02.05 17:58

Trillian er også gratis... Med mindre man vil ha premium-versjonen og det ser jeg ingen grunn til. Open source-greier vet jeg intet om.
Camilla
Category
Miscellaneous
Tags
Views
5669
Google hits
4
Last google search
alternativ for msn